קינואה אדומה עם קבביס וטחינה 🥗🧚♀️
נטוניוז משתפת עם כוהנת הבישול הביתי והשפית ג'קי אזולאי 👩🏽🍳 מנה מזינה וטעימה במיוחד של סלט קינואה עם קבביס וטחינה. סלט נהדר, עשיר בטעמים שיכול לשמש כארוחה עיקרית, או כתוספת בארוחת צהריים, ערב ובאירוח משפחתי. בתיאבון! 🥙
מצרכים:
1 חבילת קבביס עם שומן טלה
לסלט:
1 כוס קינואה אדומה שבושלה במי מלח לפי הוראות היצרן
20 עגבניות שרי צבעוניות
צרור פטרוזיליה קצוצה
2-3 עלי בצל סגול
צרור כוסברה
10 זיתי קלמטה
2 צנוניות פרוסות דק
חופן נבטים
חופן אגוזי מלך
1/4 כוס שמן זית
מיץ מלימון שלם
קורט מלח, פלפל וסומאק
לרוטב הטחינה:
1/2 כוס טחינה גולמית
1 כף גדושה לימון כבוש
1/2 כוס מים
1/4 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. צולים את הקבביס על פלנצ'ה כ-5 דקות מכל צד.
2. בקערת סלט שמים כוס קינואה אדומה מבושלת. חותכים דק את כל מרכיבי הסלט ומוסיפים לקערה מעל הקינואה.
3. להכנת הטחינה: במעבד מזון טוחנים חצי כוס טחינה גולמית, כף גדושה של לימון כבוש, חצי כוס מים ומלח.
4. מרכיבים את המנה: בקערת הקינואה עם הסלט מניחים למעלה את הקבביס הצלויים ומוזגים מעל טחינה של לימון כבוש.
5. מערבבים ומאחדים את כל רכיבי הסלט ומגישים.
תודה ל״אחוה״ יצרנית הטחינה המובילה 😋
צילום: נופר בגנים