לפני שננתח ונבין כיצד לבחור קייטרינג לאירועים קטנים בצורה הטובה ביותר שתענה על כל הצרכים שלכם ותהפוך את האירוע שלכם למוצלח – עלינו להבין מהם הצרכים שלכם וכיצד עליכם למדוד את הקריטריונים שלהם אתם מבקשים מענה מחברות הקייטרינג.
אירועים קטנים זהו שם קטן לתחום גדול ומסועף שכולל בתוכו המון אפשרויות. יש אירועים קטנים שנערכים בבית פרטי, ויש אירועים קטנים שנערכים במתנ"ס, בריכה, או מבנה שמשמש לאירועים. לכל אחד מהמקרים תתאים חברת קייטרינג שונה שעונה על ההגדרה קייטרינג לאירועים קטנים.
הפרמטר הראשון – כמה קטן האירוע שלכם? האם מדובר באירוע ל 20 איש או אירוע ל 50 איש? גם אירוע ל 100 מוזמנים נחשב לאירוע קטן, אך התפעול של כל אחד מסדרי הגודל האמורים שונה לחלוטין ודורש התייחסות ומענה לוגיסטי שונה.
אירוע לכ – 50 איש ומטה יכול להתקיים בבית פרטי כאשר חברת הקייטרינג יכולה לשמש את מטבח הבית לאזור העבודה שממנו היא תוציא את המנות לאורחים. באירועים שבהם יש החל מ – 50 מוזמנים ומעלה התמונה קצת יותר מורכבת ויכול מאוד להיות שהמטבח הביתי לא יהיה מספק בעבור הצרכים הלוגיסטיים של חברת הקייטרינג!
הפרמטר השני – מורכבות תפריט האירוע. במידה ומדובר בתפריט אירוע קל להכנה, לרוב מדובר במנות מטוגנות ובאוכל שמגיע למתחם האירוע כשהוא כבר 80% מוכן, הצרכים הלוגיסטיים של חברת הקייטרינג קטנים יותר וכל מתחם יוכל לשמש אותם לביצוע העבודה בצורה יעילה ומקצועית. אך כאשר מדובר במנות מורכבות, שכל מנה כוללת פרודוקטים שונים ומצריכה צלחות (העמדת מרכיבי המנה בתוך הצלחת) במקום, אז נדרשים לחברת הקייטרינג צרכים לוגיסטיים מורכבים יותר ולא כל מתחם יוכל לשמש אותם לטובת ביצוע האירוע בצורה מוצלחת.
חברות שמספקות שירותי קייטרינג לאירועים קטנים יודעות מה נדרש להן על מנת לתפעל את האירוע בצורה מקצועית וטובה. לרוב יש להן גם את הציוד הנלווה כדי להתגבר על כל מכשול קיים במתחם האירוע, אם יהיו להן את הנתונים מראש ובהתאם לכך תתבצע ההכנה וההיערכות הלוגיסטית שלהן.
ישנן משאיות שמשמשות כמטבח נייד, אותן חברת הקייטרינג יכולה להעמיד באזור האחורי כתגבורת ושטח עבודה נוסף לייצור המנות, ובמידה וישנו שטח עבודה ראוי חברות הקייטרינג שמספקות שירותי קייטרינג לאירועים קטנים יכולות אפילו לפתוח מטבח קצה עם כל הציוד שנדרש להן במקום עצמו.
הפרמטר השלישי – מקום האירוע. הקמת מערך לוגיסטי לשירותי קייטרינג לאירועים קטנים במטבח של בית פרטי שונה בתכלית מהקמת מערך דומה בטבע הפתוח או אפילו בבריכה ציבורית של מושב או קיבוץ. דרכי הגישה שונות, אספקת החשמל שונה, וכל אלו משפיעים באופן ישיר על היכולות של חברת הקייטרינג לספק שירות נכון ומקצועי. בישול אוכל לאירוע לא דומה כלל וכלל לבישול בבית! ישנן מנות מסוימות שדורשות גובה להבה שלא ניתן לייצר בגז הביתי, דבר שיכול להשפיע גם על איכות המנה וגם על האפשרות לייצר כמות גדולה של מנות בזמן קצר מספיק כדי שכל האורחים יוכלו לאכול יחד.
הפרמטר הרביעי – תפעול האירוע ומתן שירות לאורחים. קייטרינג לאירועים קטנים יכול לכלול הסעדה של 40 איש, דבר שכל חברת קייטרינג יכולה לתפעל בצורה קלה תוך כדי מתן שירות טוב לאורחים. והוא יכול גם לכלול הסעדה של 80 איש, דבר המצריך מערך לוגיסטי וצוות מלצרים מיומן ומקצועי – דבר שלא כל חברת קייטרינג שמציעה את עצמה כשירותי קייטרינג לאירועים קטנים ערוכה ויכולה לספק אותו.
איך לבחור חברת קייטרינג שתתאים לאירוע שלכם ?
לאחר שהבנתם מהם מאפייני האירוע שלכם ומהם הדברים שעליכם לוודא מול חברת הקייטרינג, אפשר להתחיל בחיפוש אחר חברת קייטרינג לאירועים קטנים שתתאים לצרכי האירוע שלכם!
תהליך הסינון והבדיקה נעשה בצורה יעילה רק כאשר אתם מגיעים לשיחה עם חברת הקייטרינג מוכנים. ברגע שאתם מובילים את השיחה והנציג של חברת הקייטרינג רואה שאתם יודעים מה אתם רוצים הוא חייב לענות בזמן אמת על השאלות והדרישות שלכם ואין לו את האפשרות למרוח אתכם בדיבורים יפים ובאסטרטגיית מכירה ממולחת.
לדוגמא: ברגע שאתם יודעים שהאירוע שלכם מיועד לחמישים אורחים ושהוא נעשה בבית הפרטי שלכם, ותשאלו את נציג המכירות שמציע שירותי קייטרינג לאירועים קטנים – מה לגבי הלהבות של הגז בבית ? האם הן יתאימו לבישול האוכל והוצאתו לאורחים בקצב מהיר ? לפי התשובה שתקבלו מנציג הקייטרינג תוכלו לדעת אם הם ערוכים למצב מסוג זה או שקיים סיכון שאולי האירוע לא יתופעל בצורה מקצועית ומהירה.
תשובות כגון: "בטח, אנחנו עושים את זה כל הזמן ואף פעם לא הייתה לנו בעיה או אירוע שלא צלח" צריכות מיד להדליק לכם נורה אדומה! כי אין כזה דבר אירוע שאין בו אף בעיה. באירועים תמיד יש בעיות ואיכות הקייטרינג לא נמדדת על פי כמות הבעיות, היא נמדדת על פי היכולת שלה לתפעל את הבעיות ולייצר פתרונות מהירים בזמן אמת.
חברת קייטרינג, שמציעה את עצמה כשירותי קייטרינג לאירועים קטנים, שאפשר להיות בטוחים שהיא חברה מומלצת ומקצועית, יענה לרוב בשאלות שיציירו בפניו את פני השטח ואת הבעיות שעלולות להיווצר בזמן האירוע – כגון: "האם יש במטבח שטח פנוי שבו אפשר להעמיד ציוד גז לבישול שאנחנו נביא איתנו?" או "האם קיימת גישה מהמטבח לאזור חיצוני שלא בא במגע עם אורחי האירוע, כדי שנוכל להקים שם מטבח קצה ועמדת תפעול לוגיסטי?".
שאלות מסוג זה מציירות בפני חברת הקייטרינג את תמונת המצב שבמתחם, כך הם יוכלו להבין מהן הבעיות שעלולות לצוץ ומיד להציג בפניכם את הדרך הטובה ביותר להתמודד עם תנאי השטח כדי למזער בעיות ותקלות בזמן האירוע.
ציוד וכלי הגשה
מעבר ליכולת התפעול הלוגיסטי ולאיכות האוכל המוצע בתפריט, כאשר מדובר בקייטרינג לאירועים קטנים כדאי לשים דגש רב גם על הציוד בו חברת הקייטרינג משתמשת לטובת האירוע, וכמובן דגש גדול מאוד על כלי ההגשה.
כאשר מדובר בשירותי קייטרינג לאירועים גדולים, רוב חברות הקייטרינג משתמשות בציוד מושכר והדגש על איכות הציוד וכלי ההגשה פחות מורגש במהלך האירוע. לעומת זאת, כאשר מדובר בשירותי קייטרינג לאירועים קטנים, שמים לב לכל פרט קטן.
כלי ההגשה של האוכל, הצלחות, הכוסות, הסכו"ם ואפילו המגשים שבהם משתמשים המלצרים, כל אלו נמצאים תחת זכוכית מגדלת ואין מקום להנחות והקלות! כאשר האוכל מוגש בכלי נאה ומעוצב באופן מיידי האורחים מרגישים שמדובר באוכל איכותי. כאשר המלצרים מסתובבים באירוע עם מגשים נקיים עם מפית עליהם, מיד מורגשת אווירה יוקרתית ואינטימית שמכוונת את האירוע לחוויה מוצלחת ונעימה.
דברים שבאירוע גדול נבלעים ולא מקבלים מקום של חשיבות, הופכים מורגשים וחשובים מאוד כאשר מדובר באירועים קטנים! אם המלצר יסתובב באירוע קטן ואינטימי עם מגש מלוכלך ובלוי, זה מיד יורגש בעיני האורחים ויפר את האווירה הקסומה שיש בכוחו של אירוע קטן לייצר. דבר שלא יורגש כלל וכלל כאשר מדובר באירוע גדול עם 400 אורחים..
השולחנות, הכיסאות, עיצוב הפרחים והמפיות על השולחן ובאזורי ההגשה, כל אלו חייבים להיראות אלגנטיים ומוקפדים כאשר מדובר באירועים קטנים. הפקת אירוע יעילה ומהירה לא יכולה לחפות על נראות מרושלת ועיצוב חסר.. אחת הטעויות הנפוצות ביותר שאנשים נוטים לעשות היא לקיחת חברת קייטרינג גדולה לביצוע אירוע קטן. כאשר מדובר באירועים קטנים אתם חייבים לקחת קייטרינג לאירועים קטנים ורק כך תוכלו לקבל מענה מדויק ומוצלח לאירוע שלכם!
גדול מול קטן
קייטרינג לאירועים קטנים מחויב לחשוב בצורה אישית ומעמיקה יותר על כל הפרטים באירוע. האוכל מקבל יחס אישי ופרטני יותר, לרוב על ידי שף מיומן שמקפיד שכל מנה תהיה יצירת אומנות ייחודית. לעומת זאת, שירותי קייטרינג לאירוע גדול חייב לחשוב בצורה כללית יותר ופחות מעמיקה כדי שלא ייווצרו תורים במזנוני האוכל וכדי שצוות המלצרים יצליח לפנות ולהגיש את המנות על פי סדר הלו"ז של האירוע. באירועים גדולים המנות חייבות לצאת בקצב מהיר שמזכיר פס ייצור, לעומת אירועים קטנים שבהם כל צלחת חייבת לקבל התייחסות אישית ונגיעה עם טאץ' ייחודי.
בניית התפריט שמוגש באירוע גם הוא שונה לחלוטין במקרים של קייטרינג לאירועים קטנים ובמקרים של אירועים גדולים. לאירוע קטן אפשר לבחור מנות מורכבות יותר, דבר שלא מתאפשר באירוע גדול מפאת חוסר הזמן והצורך להסעיד כמות גדולה של אורחים (ניתן להוציא באירוע גדול מנות מורכבות ומוקפדות רק כאשר ישנו צוות גדול מאוד – דבר שגורר עלות יקרה מאוד).
אם לסכם באופן כללי את ההבדל בין אירוע גדול ואירוע קטן – מדובר באיכות מול כמות. אירועים קטנים מחייבים עמידה בסטנדרטים של איכות, ואירועים גדולים מחייבים עמידה בסטנדרטים של כמות. היכולת לשלב את שני המרכיבים יחד באירוע היא זו שתהפוך חברת קייטרינג לחברה מומלצת ומוצלחת שכדאי לכם לקחת לאירוע הפרטי שלכם.