מנה חגיגית של קונפי חציל טחינה ועגבניות
גאים לשתף לכם מנת שף מנצחת, מהמטבח של השף אבי ביטון –
קונפי חצילים עם טחינה גולמית ועגבניות. המנה קלת הכנה, מתאימה לארוחת צהריים או ערב משפחתית או תוספת בארוחה חגיגית. בתאבון!
מצרכים (ל-2 מנות):
2 חצילים בינוניים
4 עגבניות מסוג מגי
1 בצל
8-9 זיתי קלמטה
2 קרקר כוסמין גדולים ללא גלוטן
לקרם:
1 קופסא יוגורט
1/3 כוס טחינה גולמית
מיץ מחצי לימון
1/4 כפית מלח
מעט מים
לקישוט: 10 שקדים פרוסים קלויים במחבת
אופן הכנה:
- קולפים חציל אחד וחותכים לקוביות גדולות. את החציל השני פורסים לעיגולים. מניחים בתבנית ומפזרים מלח, שמן זית ומערבבים.
- בקערה מערבבים קופסת יוגורט, שליש כוס טחינה גולמית ללא מלח, מיץ מחצי לימון ומעט מים. ממליחים מעט וטוחנים בבלנדר מוט עד לסמיכות גבוהה.
- מכניסים את החצילים לתנור בחום של 180 מעלות לכ- 10 דקות. מוציאים מהתנור ויוצקים את הרוטב מעל החצילים.
- שוברים את הקרקרים לכמה חלקים ומניחים בין החצילים.
- סוחטים את העגבניות למיץ ויוצקים על התבנית. מפזרים מעט טימין ומגישים.
באדיבות השף אבי ביטון
רכיבים: "אחוה"
צילום: אבי ביטון