פולנטה מטוגנות עם רוטב עגבניות ופסטו 🍅🧀🥖
נטוניוז משתפת מתכון משגע לקוביות פולנטה מטוגנות עם רוטב עגבניות ופסטו 🌿🍅🧀
נפלא להגשה לאורחים או סתם פינוק לכל המשפחה.
מצרכים ל-5-6 מנות:
1 ליטר מים
1 כפית שטוחה מלח
1 כוס קמח תירס לפולנטה
200 גרם (1 כוס) פרמז'ן, מגורד
50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
2-3 כפות רוטב פסטו
שמן זית לטיגון
להגשה:
1 צנצנת (400 גרם) רוטב עגבניות ברילה
חופן גבינת פרמז'ן 🧀
אופן ההכנה:
1. מכינים את הפולנטה: בסיר גדול מביאים את המים לרתיחה. מוסיפים את המלח.
2. בזרם דק ואחיד שופכים פנימה את קמח התירס אל תוך המים ובוחשים כל הזמן, על מנת שלא ייווצרו גושים.
3. מערבבים בכף עץ עד שהפולנטה מתחילה להסמיך ומגיעה לרתיחה.
4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות תוך בחישה מדי פעם.
5. מוסיפים את הפרמז'ן, החמאה והפסטו ובוחשים עד שהם נמסים ונטמעים בפולנטה. טועמים ומתקנים את התיבול בהתאם להעדפה האישית.
6. משטחים את הפולנטה בתבנית מלבנית לגובה 2-3 ס"מ ומשאירים ל-15 דקות, עד שהיא מתייצבת.
7. מחממים תנור ל-190 מעלות.
8. חותכים את הפולנטה לקוביות בגודל הרצוי.
9. מסדרים את קוביות הפולנטה על גבי תבנית משומנת ואופים כ-20 דקות עד להזהבה קלה. באמצע האפייה הופכים לצד השני.
10. מגישים עם רוטב עגבניות ופרמז'ן.
בתאבון! 👌👌😋
תודה למותג מוצרי הפסטה ׳ברילה׳
צילום: יחסי ציבור ברילה