מתכון לשבועות צנצנת טעמים של פרסקו חצבה מאת השף סהר רפאל.
מתכון לשבועות צנצנת טעמים של פרסקו חצבה מאת השף סהר רפאל.
מרכיבים
ממרח עגבניות מיובשות של פרסקו
טפאנד זיתי קלמטה של פרסקו
פסטו של פרסקו
חציל קלוי על אש חשופה
גבינת פטה כבשים
פלפלים קלויים
שמן זית מלח גס
אופן הכנה
* קולפים את החציל הקלוי ומתבלים במלח, פלפל ושמן זית. מניחים במסננת עד להגרת כל הנוזלים.
* בינתיים מועכים גבינת פטה לקערית קטנה, קולפים את הפלפלים הקלויים וחותכים אותם לקוביות.
* מתחילים לסדר את כל המרכיבים בשכבות בצנצנת:
* מתחילים עם החציל הקלוי, מעליו שכבה של ממרח עגבניות מיובשות של פרסקו.
* ממשיכים עם גבינת הפטה ומזליפים מעליה מעט שמן זית.
* מעל גבינת הפטה מניכים שכבה של פלפלים קלויים ומסיימים עם ממרח טפאנד זיתי קלמטה של פרסקו.
המלצת השף:
בצנצנת שילוב של טעמים נפלאים – אפשר לאכול שכבה שכבה, או מספר שכבות יחד.