המתכון באדיבות 'תנובה'
המתכון באדיבות 'תנובה'
חומרים ל-6 צנצנות זכוכית (כ-150 גרם כל אחת)
למקלות בצק עלים:
1/4 חבילה ( 225 גרם)
בצק עלים, מופשר
1 כף קצח
לסלסת עגבניות:
4 עגבניות בשלות, מגורדות
1 כף שמן זית
1 כפית מלח
1 שן שום, קצוצה
צרור פטרוזיליה
למחית חציל:
1 חציל בינוני
1/2 לימון, סחוט טרי
1 כפית מלח
מעט פלפל לבן
1 שן שום, קצוצה
1 כף שמן זית
1 כף בצל ירוק, קצוץ
להרכבת המנה:
1 גביע ( 500 גרם) גבינת לאבנה 9% מסדרת ”פיראוס“
1/2 גביע ( 125 גרם) גבינת פטה כבשים 20% מסדרת ”פיראוס“, מפוררת
אופן ההכנה:
* מקלות בצק עלים: חותכים את בצק העלים למלבנים באורך הבצק וברוחב 1 ס“מ. מסובבים כל מלבן כמו בורג ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים עליהם מעט קצח ואופים
בתנור בחום בינוני ( 180 מעלות) כ 10- דקות, עד להזהבה.
* סלסת עגבניות: מערבבים בקערה את העגבניות עם כף שמן זית, כפית מלח, שן שום קצוצה ופטרוזיליה ומניחים בצד.
* מחית חציל: מחממים תנור לחום גבוה ( 200 מעלות) ואופים את החציל בקליפתו, כ 30- דקות, עד להתרככות. מוציאים מהתנור, קולפים את החציל ומועכים בעזרת מזלג.
מוסיפים למחית מיץ לימון, כפית מלח, פלפל לבן, שום, שמן זית ובצל ירוק, מערבבים ומניחים בצד.
* הרכבת המנה: בכל צנצנת מניחים 2 כפות לאבנה, מוסיפים מעל מחית חציל ומסיימים ב 2- כפות סלסת עגבניות.
מפזרים מעל גבינת פטה מפוררת ומניחים מקל בצק עלים אפוי