מתכון להכנת צ'ורוס – מאת שף קונדיטורית צביה אברהם, מרצה בקורס קונדיטוריה בבית הספר "תדמור"
מתכון להכנת צ'ורוס – מאת שף קונדיטורית צביה אברהם, מרצה בקורס קונדיטוריה בבית הספר "תדמור"
חומרים:
300 מ"ל מים
60 ג' מרגרינה/ חמאה
קורט מלח
150 ג' קמח
כפית תמצית וניל
2 ביצים
שמן לטיגון עמוק
שקית זילוף עם צנתר משונן גדול
סוכר/ קינמון/ דבש/ ריבת חלב – לבחירתכם
אופן הכנה:
* מרתיחים בסיר את המים, החמאה או המרגרינה וקורט המלח.
* מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהקמח סופח אליו את כל הנוזלים.
* מוסיפים את תמצית הוניל, מערבבים, מורידים מהאש ומצננים מעט.
* מוסיפים 2 ביצים ומערבבים. הבצק שמתקבל צריך להיות עיסתי וכבד.
* מכניסים את הבצק לשקית הזילוף.
* מחממים את השמן לטיגון עמוק ומזלפים רצועות באורך של 5-6 ס"מ ישר לשמן החם.
* מטגנים את רצועות הצ'ורוס עד להזהבה.
* מגלגלים את הצ'ורוס בצלחת עם סוכר וקינמון או טובלים בדבש, ריבת חלב או גנאש שוקולד.
* אם רוצים למלא את הצ'ורוס בריבת חלב, משתמשים בצנתר של ריבה לסופגניות שהוא צנתר ארוך ודק ומזלפים פנימה לאורך כל הרצועה.
אפשר במקום גרם * כמוית בכמה כוס ?