מתכון לחג שבועות באדיבות שטראוס: פרוסות חציל אפויות במילוי גבינת סימפוניה, רוטב עגבניות ובזיליקום
מתכון לחג שבועות : פרוסות חציל אפויות במילוי גבינת סימפוניה, רוטב עגבניות ובזיליקום
חומרים ל-6 מנות
* 2 חצילים חתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
* 2 יח' גבינת סימפוניה מעושנת או שוויצרית
לרוטב:
* 1/4 כוס שמן זית
* 2 זוקיני חתוכים לקוביות קטנות
* 20 עגבניות שרי (עדיף מזן "תמר") חתוכות לרבעים
* 2 שיני שום פרוסות
* חופן עלי בזיליקום טרי
* מלח, פלפל
* מעט מיץ לימון
אופן ההכנה:
החצילים:
ממליחים את פרוסות החצילים ומשהים ל 30 דקות. מנגבים ומורחים בשמן זית משני הצדדים. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור חם (כ-180 מעלות צ.) כ-20 דקות.
מצננים מעט..
עורמים בקצה כל פרוסה כפית גבינת סימפוניה ומגלגלים לרולדה.
הרוטב:
במחבת רחבה מחממים שמן זית. מטגנים קלות את הזוקיני והשום הפרוס כ-5 דקות. תוך ערבוב מוסיפים את העגבניות וממשיכים לטגן עוד כ – 3 דקות. מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון ומוסיפים את עלי הבזיליקום. מניחים את החצילים על צלחת הגשה וליד את הרוטב.
המתכון באדיבות שטראוס.