מתכון טוב וקל להכנה לראש השנה: פסטה בווטה עם סלמון צרוב ותפוח עץ ברוטב דבש תמרים
באדיבות השף יניב פרטוש – תמיר, מבשלים חוויה – פרתם
מתכון טוב וקל להכנה לראש השנה: פסטה בווטה עם סלמון צרוב ותפוח עץ ברוטב דבש תמרים
באדיבות השף יניב פרטוש – תמיר, מבשלים חוויה – פרתם
מצרכים:
1 חבילה בווטה (ספגטי מספר 13) "ברילה" מבושלת לפי הוראות היצרן
1 פלפל אדום
1 בצל
1 תפ"ע גרנד סמית'
1 גזר
200 גר' פילה סלמון עם העור חתוך לקוביות 2*2 ס"מ
מעט שמן קנולה, מעט שמן שומשום
מעט רוטב סויה, מעט רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות סילאן
כפית ג'ינג'ר טרי טחון, מעט פלפל חריף
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק (החלק הירוק בלבד) לקישוט.
מעט שומשום שחור לקישוט
אופן ההכנה:
* חותכים את הירקות לקוביות בגודל 1X1 ס"מ.
* צורבים את קוביות הסלמון במחבת פסים במשך כ-2 דקות מכל צד ומניחים בצד.
* מטגנים במחבת עם מעט שמן את השום, הפלפל חריף והג'ינג'ר, מוסיפים את קוביות הירקות שחתכנו ומקפיצים כשתי דקות נוספות. מוסיפים את הפסטה ואת הסלמון הצרוב, מתבלים עם סויה, צ'ילי מתוק, פלפל חריף, סילאן וכו… מקפיצים במשך כדקה נוספת עד לספיגת הטעמים.
הצעת הגשה:
מניחים את הכול בצלחת ולקישוט מפזרים בצל ירוק קצוץ ושומשום שחור ומזליפים מעט שמן שומשום מלמעלה.