המתכון באדיבות שף איל לביא.
המתכון באדיבות שף איל לביא.
חומרים לפלאפל קוסקוס:
1/2 שקית קוסקוס רגיל מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
100 גרם גבינת סנט מור בשלה
1/4 כפית זרעי כוסברה טחונים
2 כפות כוסברה טרייה קצוצה
2 כפות בזיליקום טרי קצוץ
מלח
קורט צ'ילי יבש גרוס
1ביצה שלמה
2 כפות שמן זית איכותי
אופן הכנת הפלאפל קוסקוס:
* להכין הקוסקוס לפי הוראות היצרן (175 גר' לפני בישול).
* לערבב את כל המרכיבים בקערה גדולה לקבלת עיסה דביקה.
* לשמור במקרר למשך חצי שעה.
* להוציא את העיסה מהמקרר, ליצור כדורים קטנים, ולשמור בקירור עד לטיגון.
* לפני ההגשה לטגן את פלאפל הקוסקוס בשמן עמוק ולהגיש.
חומרים לגספצ'יו סלק:
3 סלקים בגודל בינוני
2 שיני שום קלופות
1 ליטר מים קרים
1 לימון טרי סחוט
מלח פלפל שחור גרוס
קורט כמון טחון
3 כפות שמן זית איכותי
אופן הכנת הגספצ'יו סלק:
* את הסלקים לבשל בסיר גדול בהרבה מים קרים עד לבישול מלא (לנעוץ סכין חדה ולוודא שהיא נכנסת באופן חלק למרכז הסלק).
* בבלנדר לטחון את כל המרכיבים, למעט המים.
* את המים להוסיף בהדרגה עד לקבלת מרק בעל מרקם סמיך וקטיפתי.
* להוסיף מלח ופלפל לבן, לפי הטעם.
הגשה – להגיש קר מאוד:
* בצלחות מרק רחבות למזוג מצקת ממרק הגספצ'יו הקר.
* להניח 3 כדורי פלאפל חמים.
* לקשט עם מעט יוגורט כבשים צונן ולהגיש מיד.