המתכון באדיבות מסעדת צ'או בלה – CiaoBella רח' שנקר 18, הרצליה פיתוח.
המתכון באדיבות מסעדת צ'או בלה – CiaoBella רח' שנקר 18, הרצליה פיתוח.
מצרכים:
בצק של פיצה במשקל 300 גרם (מתכון לבצק בהמשך)
שמנת 42%
סלמון מעושן
אפונה ירוקה
אגוז מוסקט
מוצרלה מגורדת
בזיליקום
טימין
פרמז'ן
אופן הכנה:
פותחים את הבצק, מורחים עליו שמנת לבישול, מוסיפים מוצרלה מגורדת, חתיכות סלמון מעושן, אפונה ירוקה, טימין, בזיליקום ומלמעלה קצת פרמז'ן.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות ל- 5-10 דקות עד שהבצק משחים.
מתכון לבצק 300 גרם:
3 כוסות + 1 כף קמח
כף מלח
20גרם שמרים לחים, מפוררים
1 כוס מים פושרים
שליש כוס שמן זית
אופן הכנה:
מערבבים את השמרים והמים עד המסה, ממתינים לתסיסה כ- 5 דקות.
מנפים את הקמח לקערה, יוצרים גומה במרכז ויוצקים את תערובת השמרים. מוסיפים את השמן ולשים עד קבלת בצק אחיד וחלק. מכסים את הבצק ומניחים כחצי שעה לתפיחה או עד שהבצק מכפיל את נפחו. לאחר תפיחה לשים את הבצק שוב ומתפיחים תפיחה שנייה כחצי שעה.