עם השקת סדרת הרטבים של ברילה באריזות החדשות, מציעה ברילה, בסיוע השף יניב פרטוש, מתכון נהדר ומהיר לפיצה משפחתית ביתית.
עם השקת סדרת הרטבים של ברילה באריזות החדשות, מציעה ברילה, בסיוע השף יניב פרטוש, מתכון נהדר ומהיר לפיצה משפחתית ביתית.
חומרים לבצק
1 ק"ג קמח
1 שקית שמרית
2 כפות סוכר
2 כפיות מלח
1/4 כוס ועוד 1/4 כוס שמן זית
2.5 כוסות מים חמים
אופן הכנת הבצק
* מערבבים קמח, מלח, שמרית, סוכר ו- 1/4 כוס שמן זית.
* מוסיפים 2.5 כוסות מים חמים ולשים לבצק אחיד אם צריך מוסיפים עוד מים. הבצק צריך להיות רך מאוד אך לא דביק.
* מוסיפים עוד 1/4 כוס שמן זית ולשים עוד דקה ככה שהשמן יעטוף את הבצק.
* מכסים ומניחים לתפיחה של 40 דקות במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
* מחלקים את הבצק ל- 6 כדורים. כל כדור הוא פיצה לתבנית תנור שלמה. (ניתן להקפיא את הכדורים בשלב הזה).
* מרדדים כל כדור לעלה כמה שיותר דק, ככה שיכסה תבנית תנור גדולה.
חומרים להכנת רוטב
1 צנצנת רוטב "בזיליקום" ברילה
צרור עלי אורגנו טריים קצוצים
מלח ים
פלפל גרוס
מעט סוכר
4 כפות שמן זית
מערבבים היטב את כל החומרים ומורחים על הפיצה.
להכנת הפיצה
מפזרים מעל לרוטב : 200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת (ניתן לשלב עוד תוספות שונות בהתאם לטעמכם האישי: זיתים, פטריות, תירס, טונה, פלפלים וכל תוספת אחרת שאתם אוהבים).
לאפיה
מחממים תנור ל- 250 מעלות ואופים בתנור החם 10 דקות.