מתכון לשבועות: פילה פורל במעטפת פרמזן באדיבות "דגי הדן"
מתכון לשבועות: פילה פורל במעטפת פרמזן
מצרכים ל-4 מנות
750 גרם פילה פורל
מיץ מחצי לימון
מלח לפי הטעם
פלפל לבן טחון טרי
1 ביצה
150 גרם קמח מתובל או תערובות של קמח ופירורי לחם מתובלים
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
50 גרם שקדים טחונים דק
1 כפית אורגנו מיובש
4 כפות למאה
לימון
אופן ההכנה:
* שוטפים את פילה הדג במים קרים ומספיגים. מזליפים את מיץ הלימון וזורים מלח ופלפל.
* מניחים את הקמח בצלחת וטורפים את הביצה בצלחת אחרת. מערבבים לחוד את הקמח המתובל עם הפרמזן והשקדים ומתבלים באורגנו, מלח ופלפל.
* מקמחים את פילה הדג ומנערים את יתרת הקמח. טובלים בביצה, מניחים בתערובת הפרמזן ומצפים בלחיצה קלה. מנערים את יתרת הציפוי.
* מחממים את החמאה במחבת גדולה ומטגנים את הפורל על אש בינונית במשך כ-4 דקות, עד שהוא מזהיב. הופכים פעם אחת.
* חותכים את הלימון לפרוסות ומגישים עם הדג.
המתכון באדיבות "דגי הדן"