באדיבות: ברק חי חורש שף טרה
באדיבות: ברק חי חורש שף טרה
מתכון ל-6 מנות
חומרים:
6 מנות סלמון נקיות מאדרות במשקל של כ- 200 גר' לכל מנה
150 גר' חמאת טרה רכה בטמפרטורת החדר
תרד – שטוף, חלוט ויבש
1/2 כוס תערובת תבלין ניו יורק
מלח אטלנטי
חומרים לרוטב:
1 גביע לבניה
2 כפיות עירית קצוצה
1 כפית שמן זית
מעט מלח
אופן הכנה:
* מורחים את מנות הסלמון במעט חמאה
* מניחים את תערובת הניו יורק בצלחת עמוקה
* מצפים קלות את מנות הסלמון בתערובת הניו יורק מכל הצדדים
* ממיסים במחבת את שאר החמאה ומטגנים את מנות הסלמון המצופות כ-2 דקות מכל צד (מתחילים את הטיגון על הצד של העור, כ- 4 צדדים)
* במקביל מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב עד לקבלת רוטב אחיד
* מניחים את התרד החלוט במרכז צלחת ההגשה, מניחים על התרד את מנת הסלמון, בוזקים מלח אטלנטי ומגישים בליווי רוטב הלבניה
המלצת השף:
* ניתן להחליף את התרד באספרגוס
* יש לוודא שהסלמון אינו קפוא בזמן הכנת המנה
* להוסיף לתערובת הניו יורק מעט אגוז מוסקט
* המנה מתאימה להגשה בליווי יין שרדונה של יקב תבור