קליית גת מציעה שקדים עשירים בסידן, אבץ וויטמין E, התורמים לחיזוק העצמות ולתפקוד הלב ומערכת כלי הדם. קליית גת בסיוע השף צ'רלי פדידה ממלון שרתון בתל-אביב , מציעה מתכון בריאות לפילה מוסר במלית שקדים, לימון ודבש על מצע אספרגוס.
מחקרים מוכיחים כי פיצוחים תורמים המון לבריאות. הפיצוחים הם מקור מצוין לסיבים תזונתיים ולויטמינים.
קליית גת מציעה שקדים עשירים בסידן, אבץ וויטמין E, התורמים לחיזוק העצמות ולתפקוד הלב ומערכת כלי הדם. קליית גת בסיוע השף צ'רלי פדידה ממלון שרתון בתל-אביב , מציעה מתכון בריאות לפילה מוסר במלית שקדים, לימון ודבש על מצע אספרגוס.
חומרים למלית שקדים:
25 שקדים קלויים קצוצים של קליית גת
10 כפות שמן זית
5 כפות מיץ לימון טרי
1/2 עגבנייה מרוסקת
כפית וחצי דבש סילן
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות בצל קצוץ.
חומרים לפילה מוסר:
12 חתיכות פילה דג מוסר ללא אדרות
10 כפות שמן זית
מעט מלח ים
30 אספרגוסים קלופים וחלוטים
50 גרם חמאה
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
* מערבבים את חומרי המלית ומוסיפים פלפל גרוס.
* צורבים במחבת טפלון את פילה הדגים מצד העור בלבד, מתבלים במלח ים ומניחים את הדג על העור במגש עם נייר אפייה
* ממלאים במלית, מכסים בפילה דג נוסף, כך שמתקבלות בסה"כ 6 מנות.
* מכניסים לתנור בטמפרטורה של 180 מעלות למשך כ-8 דקות. קולפים את גבעולי האספרגוס וחולטים במים רותחים למשך כדקה, מוציאים בעזרת כף מחוררת ומכניסים מיד למי קרח כדי לעצור את הבישול ולשמור על צבעו הירוק.
* כאשר האספרגוס התקרר מוציאים מהמים ומניחים בכלי בצד.
* מחממים מחבת עם חמאה, מוסיפים את האספרגוס, מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים למשך 12 דקות.
* מניחים את פילה הדג על האספרגוס ומקשטים עם ויניגרט השקדים שנותר מהמלית.