מתכון מתפריט המנות של מסעדת " Campania ביסטרו" ר"ג (כשר גלאט) בניצוחו של השף והיועץ הקולינארי גיא פרץ.
מתכון מתפריט המנות של מסעדת " Campania ביסטרו" ר"ג (כשר גלאט) בניצוחו של השף והיועץ הקולינארי גיא פרץ.
מצרכים:
פילה דג דניס, נקי מעצמות, פילה אחד לסועד
מרינדה לדג:
50 מ"ל שמן זית
כפית כוסברה קצוצה
שן שום פרוסה
חצי כפית צ'ילי טרי קצוץ
קורט מלח
אופן הכנה:
* מערבבים את חומרי המרינדה ומורחים על הדג כ 10 דקות לפני הבישול.
* צורבים את הדג על מחבת פסים מפלדה כ 3 דקות מכל צד בחום גבוה (תלויי בחוזק הלהבה)
מצרכים לפירה:
4 תפו"א בינוניים קלופים
100 מ"ל חלב
35 גר חמאה
כפית מלח
אופן הכנה:
* מבשלים את תפו"א בסיר עם מים עד שהם רכים מאוד.
* מסננים מהמים וטוחנים במעבד מזון.
* תוך כדי טחינה, מוסיפים את החמאה והחלב בכמויות קטנות, עד שמתקבלת מסה אחידה וחלקה.
* מתבלים במלח ומערבבים היטב. (חשוב להוסיף את החלב החמאה והמלח שתפוחי האדמה חמים)
מצרכים לסלט:
4 תחתיות ארטישוק
עגבנייה בנונית
חופן פטרוזיליה קצוצה
שן שום פרוסה
3 כפות שמן זית
חצי לימון סחוט
מלח,פלפל
אופן הכנה :
פורסים את הארטישוק והעגבנייה לקוביות קטנות מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב
הרכבת המנה:
* על צלחת גדולה מניחים 2 כפות פירה גדושות
* מניחים את הדג על הפירה ומעליו את סלט הארטישוק (אפשר לקשט עם זר של סלט עלים קטן)