המתכון באדיבות ניר צוק עבור 'בארכה'
המתכון באדיבות ניר צוק עבור 'בארכה'
החומרים:
6 פילטים דגי בס במשקל 400 גרם ( או פילה דניס, פילה בורי, פילה מוסר)
200 מ"ל שמנת מתוקה
טחינת פטרוזיליה 'בארכה'
100 מ"ל יין לבן יבש
100 גרם עלי גפן כבושים
אופן ההכנה:
* מביאים במחבת לרתיחה את היין ועליי הגפן. מבשלים כ-3 דקות על אש קטנה, מוסיפים את השמנת והטחינה מתבלים ומבשלים 3 דקות נוספות.
* מסדרים את הדגים על תבנית משומנת, מתבלים במלח ואופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 8 דקות .
* מסדרים את הדגים בצלחת ויוצקים את הרוטב החם מעל