באדיבות: יואב הרט, השף הראשי של "ארמונות הרודס" באילת
באדיבות: יואב הרט, השף הראשי של "ארמונות הרודס" באילת
דג – מצרכים ואופן ההכנה
200 גר' פילה דג אינטיאס
מלח ים
פלפל לבן גרוס
שמן זית
גבעול טימין טרי (רק עלים)
שן שום פרוסה
* לתבל את הדג לפני העשייה במרכיבים השונים
* לצרוב את הדג במחבט חמה (טפלון) כשלושים שניות
* ולהכניס לתנור ל-7 דקות בחום של 190 מעלות
קרם שורשים- מצרכים ואופן ההכנה
שורש סלרי
שורש פטרוזיליה
3 ארטישוק ירושלמי
* לבשל הכול בתערובת שחצייה מים וחצייה חלב. לסנן לאחר הבישול .
* לטחון הכל יחד עם 60 סמ"ק שמנת מתוקה לבישול
* לתבל במלח ופלפל .
רוטב דנאבלו –מצרכים ואופן ההכנה
100 גרם גבינת דנאבלו (או רוקפור מגורד)
1 זוקיני ירוק (או קישוא מאודה) חתוך
50 גר' תרד לאחר חליטה
2 שיני שום
150 גר' גבינת דנאבלו
1 גבעול טימין טרי (רק העלים)
150 סמ"ק שמנת מתוקה לבישול
* לטחון הכל במעבד מזון ולתבל במלח ופלפל . להביא לרתיחה קלה.
* ניתן להוסיף טיפת שמן כמהין
עיצוב המנה
למרוח קרם שורשים בצד הצלחת .במרכז הצלחת להניח את הדג ולצקת עליו מעט רוטב דנאבלו .
ניתן לקשט עם עלים ירוקים וגבעולי אספרגוס.