מתכון להכנת פיש אנד צ'יפס – פילה באס בבלילת בירה באדיבות – "דגת הארץ"
מתכון להכנת פיש אנד צ'יפס – פילה באס בבלילת בירה
באדיבות – "דגת הארץ"
מצרכים
3 פילה של דג באס
4 כוסות שמן לטיגון
1 כוס קמח
1 כפית מלח
1/2 כפית כמון
1/4 כפית פלפל שחור
1 כוס בירה בהירה
פרוסות לימון להגשה
הוראות הכנה:
מחממים שמן על להבה בינונית לטיגון חצי עמוק.
את הקמח, המלח, הכמון והפלפל מערבבים בקערה.
כשהשמן כמעט חם, מוסיפים לקערה את הבירה וטורפים עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.
טובלים בבלילה את פרוסות הדג (מייבשים את נתחי הפילה באמצעות מגבת נייר לפני). אחרי שהדג מצופה בכולו בבלילה בצורה אחידה נותנים לעודפי הבלילה לטפטף לקערה.
מטגנים כ 5 דקות עד לקבלת צבע זהוב.
מעבירים את הדג המטוגן לנייר סופג.
מגישים חם עם פרוסות לימון טריות וצ'יפס.