באדיבות Leonidas
באדיבות Leonidas
מצרכים:
100 גרם שוקולד מריר Leonidas2 כפות דבש ½ 2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
30 גרם חמאה
1/3 כוס שמנת מתוקה
½ כוס חלב
3 כפות קאונטרו (ליקר תפוזים)
1 כף ברנדי
1 כף קורנפלור
4 כפות חלב
פירות מומלצים:
בננה, תפוח, תות, אפרסמון ואגס.
את הפירות יש לחתוך ולשפד.
אופן הכנה:
* מחממים בסיר על אש נמוכה את כל המרכיבים למעט הפירות, הקורנפלור והשוקולד, ומערבבים עד שנוצר מרקם אחיד (אין להביא לרתיחה).
* כאשר התערובת מתחילה לבעבע, שוברים לקוביות קטנות את השוקולד הישר לתוך הסיר וממשיכים לערבב עד שהשוקולד נמס כולו לתוך התערובת. מערבבים 1 כף קורנפלור עם 4 כפות חלב * בכלי נפרד (בנוסף לחצי כוס החלב הראשונה), מוסיפים לתערבות ובוחשים עד לקבלת מרקם סמיך.
* מעבירים לתוך כלי הפונדו ומבעירים את האש מלמטה (במידה ואין ברשותכם כלי פונדו, ניתן להשתמש בסיר מעל פלטה חשמלית).
* את הפירות טובלים בתערובת השוקולד מלאת הניחוחות….