השפית אביגייל מייזליק מגישה מתכון למאפה מנצח עם מחמאה מבית בלו בנד – פאי טעים במיוחד עם ציפוי של רשת בצק. מנה ראשונה נפלאה וחגיגית.
השפית אביגייל מייזליק מגישה מתכון למאפה מנצח עם מחמאה מבית בלו בנד – פאי טעים במיוחד עם ציפוי של רשת בצק. מנה ראשונה נפלאה וחגיגית.
ניתן לאפות כמנה אישית או כמנה אחת גדולה בתבנית פאי.
דרגת קושי: בינונית זמן אפיה: 20 דקות 8 מנות אישיות.
חומרים לבצק:
3 כוסות קמח
150 גר' מחמאה
קורט מלח
חצי כפית סוכר
2 ביצים
2-3 כפות מים קרים
חומרים למלית:
בצל גדול קצוץ
3 כפות שמן
חב' פטריות פורטובלו ( אפשר גם שמפיניון) חתוכות לפרוסות
5-6 קישואים קטנים, חתוכים לעיגולים
מלח ופלפל
חב' קצפת פרווה לבישול
3 ביצים
1 חלמון לציפוי הבצק
הוראות הכנה:
*מכינים את הבצק: בקערה, במיקסר או במעבד מזון שמים את הקמח והמחמאה ומעבדים לפירורים אחידים. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים מעט ככל האפשר, רק עד לקבלת כדור בצק. במידת הצורך ניתן להוסיף מעט מים או מעט קמח כדי להגיע למרקם רך וחלק. מעבירים את הבצק למקרר לחצי שעה.
*מכינים את המלית: מזהיבים את הבצל עם השמן במחבת ומערבבים מידי פעם. מטגנים 5-6 דק' ומוסיפים את הפטריות. מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כחמש דק', עד שרוב הנוזלים במחבת מתאדים. מוסיפים את עיגולי הקישואים וממשיכים לטגן עוד כחמש דק'. מעבירים לקערה, מוסיפים את הקצפת לבישול והביצים, מתבלים במלח ופלפל.
*מוציאים את הבצק, מקמחים משטח אפיה ומרדדים את הבצק לעלה עגול בעובי חצי ס"מ. חותכים 8 עיגולים בקוטר 15 ס"מ ומעבירים לתבניות פאי אישיות בקוטר 10 ס"מ. (ניתן גם להכין על תבנית פאי אחת גדולה בקוטר 24 ס"מ). משטחים את הבצק על התבניות וחותכים את הקצוות המיותרות. ממלאים כל תבנית בתערובת הירקות עד לגובה השוליים.
* מהבצק הנותר חותכים בעזרת גלגלת מקצועית לחיתוך בצק או בעזרת סכין -רשת של בצק ומניחים אותה על הפאי. מערבבים את החלמון עם מעט מים ומורחים על רשת הבצק. אופים בחום של 180 מעלות 20-25 דק' או עד שהבצק זהוב. (לתבנית פאי גדולה אופים 35-40 דק').