מתכון בשרי להכנת פאד קפאו – תבשיל בקר טחון עם המון תבלינים אסיאתיים. באדיבות: ראסקה מסעדת בראסרי אורבני כשרה בפ"ת, עם טאץ' אסיאתי. מאת ערן (עקי) קוליש
מתכון בשרי להכנת פאד קפאו – תבשיל בקר טחון עם המון תבלינים אסיאתיים. באדיבות: ראסקה מסעדת בראסרי אורבני כשרה בפ"ת, עם טאץ' אסיאתי. מאת ערן (עקי) קוליש
מרכיבים:
• 400 גרם בקר טחון
• בצל לבן יבש
• כפית שום כתוש
• כפית ג'ינג'ר כתוש
• כוס ציר בקר/ירקות
• גבעול 'לימון גראס' מעוך
• 8 עלי בזיליקום
• 8 עלי מנטה
• פלפל צ'ילי יבש אחד
• כוס פלפלים בשלל צבעים
• חצי כוס כרישה טבעות
• חצי כוס בצל ירוק חתוך לרצועות
• כ 3 פרוסות בצל סגול
לרוטב:
• 100 מ"ל סויה קיקומן
• 50 מ"ל סויה בהירה
• 4 כפות רוטב הוי סן (כשר)
• 4 כפות סוכר
אופן ההכנה:
1. במחבת גדולה עם שוליים מטגנים את השום,ג'ינג'ר והבצל יבש.
2. כשהבצל מזהיב מוסיפים את הבשר ובעזרת כף עץ מערבבים על אש קטנה.
3. לאחר כ 2 דקות מוסיפים את הציר בקר ואת כל מרכיבי הרוטב.
4. מביאים לרתיחה ומורידים לאש קטנה.
5. מצמצמים את הנוזלים לכחצי מהכמות.
6. לאחר מכן מוסיפים את שאר המרכיבים לכ15-20 דק'.
7. רצוי להגיש לצד אורז מאודה.