מתכון לט"ו בשבט בשילוב פירות יבשים, באדיבות השף של רשת "עדן טבע מרקט": עופיון במילוי בשר ופירות מיובשים. המתכון עשיר בפירות יבשים ועשיר בכך במינרלים רבים כמו אשלגן ברזל סידן וחומצות שומן חיוניות.
מתכון לט"ו בשבט בשילוב פירות יבשים: עופיון במילוי בשר ופירות מיובשים. המתכון עשיר בפירות יבשים ועשיר בכך במינרלים רבים כמו אשלגן ברזל סידן וחומצות שומן חיוניות.
חומרים:
6 עופיונים
המילוי:
300 גר' בשר טחון
300 גר' פרגית טחונה (כרע עוף ללא העצם והעור)
חצי כוס פיסטוק קלוף
רבע כוס אגוזי מקדמיה
חצי כוס שזיף מיובש
חצי כוס מישמש מיובש
1 ביצה
כפית וחצי מלח ורבע כפית פלפל שחור
רבע כפית בהרט
אופן הכנה:
* לחתוך את הפירות המיובשים לקוביות קטנות.
* לקצוץ את אגוזי המקדמיה באופן גס.
* לשים את כל מרכיבי המילוי בקערה ולערבב לתערובת אחידה. לקרר.
* למלא את העופיונים עם במילוי ולשים בתבנית אפיה.
* לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך כ-30 – 40 דקות(תלוי בגודל העופיון).
* להגיש עם אורז פרא.
המתכון מכיל פירות יבשים אורגניים הגדלים ללא שימוש בחומרי הדברה ובכימיקלים מזיקים. במהלך הייבוש שלהם לא משתמשים בכימיקלים לזרז ייבוש ולא מכניסים להם חומרים לשמר אותם מפני ריקבון. הם מיובשים בעיקר בשמש. במקומות שאין בהם שמש משתמשים במפוחי ענק המפיקים אוויר חם. אחת הסיבות שלא מוכרים פירות יבשים בתפזורת אלא רק באריזות סגורות היא שלאחר פתיחת האריזה הפירות היבשים האורגניים עלולים להירקב ולכן רצוי לשמרם באריזות סגורות ובקירור.
המתכון באדיבות השף של רשת "עדן טבע מרקט".