המתכון באדיבות אמיר כלפון, שף יערות הכרמל אחוזת בריאות וספא
המתכון באדיבות אמיר כלפון, שף יערות הכרמל אחוזת בריאות וספא
חומרים לקוסקוס:
100 גרם קוסקוס מלא – מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
1 בצל חתוך לקוביות
2 כפות שמן זית
חצי כוס שקדים קלויים
חצי כוס חמוציות
1 כף דבש
מלח ופלפל
חומרים לעוף שלם:
1 עוף שלם
41 כוס שמן זית
21 כפית גרגירי חרדל
21 כפית מלח גס
41 כפית מלח ופלפל לבן
2 כפות עלי רוזמרין קצוץ גס
אופן הכנת הקוסקוס:
מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן, שמים בקערה ומצננים.
מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים לקוסקוס.
מוסיפים את השקדים, את החמוציות ואת הדבש, ומתבלים במעט מלח ופלפל.
אופן הכנת העוף:
מערבבים את שמן הזית והתבלינים (גרגירי חרדל, מלח גס, מלח ופלפל לבן ורוזמרין), ומורחים את העוף בתערובת מכל צדדיו.
ממלאים את העוף בקוסקוס, וקושרים בעזרת חוט את הרגליים.
מניחים את העוף בתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה של 200 מעלות לכ-50 עד 60 דקות.