ד"ר רני פולק – רופא ושף מציע מתכון בריא: גלילי עוף ממולאים בדלעת ותרד ברוטב עגבניות ובזיליקום על מצע קוסקוס
ד"ר רני פולק – רופא ושף מציע מתכון בריא: גלילי עוף ממולאים בדלעת ותרד ברוטב עגבניות ובזיליקום על מצע קוסקוס
מצרכים: (8 מנות)
2 חזה עוף (פרפרים) דפוקים לשניצל (כ 300 גר')
200 גר' תרד.
100 גר' דלעת.
1 כף שמן זית
מצרכים לרוטב
4 עגבניות.
2 שיני שום.
חצי כוס מים.
כפית שמן זית
חצי כוס עלי בזיליקום חתוכים לרצועות.
מצרכים לקוסקוס
1 שקית קוסקוס מלא מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
אופן ההכנה:
רוטב
* קלפו את שיני השום וחיתכו אותם לפרוסות
* קלפו את העגבניות חיתכו אותם לשניים והוציאו את החרצנים.
* טגנו את השום עד לשקיפות והוסיפו את העגבניות והמים ובשלו כ רבע שעה.
* קצצו את עלי הבזיליקום והוסיפו לרוטב כדקה לפני ההגשה.
גלילה
* דפקו את פרפרי העוף לעובי דק ביותר ותבלו אותם עם מלח ופלפל.
* חיתכו את הדלעת לקוביות, תבלו במלח ופלפל, צפו בשמן הזית ואפו בתנור עד לריכוך
* קצצו את התרד ואדו אותה במחבת עד לריכוכה.
* צרו מחית מהדלעת ומחית מהתרד
* להכנת הגלילה פרסו עלה אחד של עוף ומעליו מירחו את מחית התרד. מעל למחית פרסו עוד עלה עוף ולבסוף מירחו שכבה של מחית הדלעת.
* הוסיפו לקוסקוס את כמות המים, שמן זית ומלח לפי הוראות ההכנה
* פרסו נייר כסף ומעליו נייר אפיה. גלגלו את השכבות לגליל בתוך הניירות, סגרו ואפו כרבע שעה בחום של 180.
* הגישו עם הרוטב.