מתכון בשרי לט"ו בשבט באדיבות: תבליני פרג המשיקים את התבלין: תנג'ין – תוספת מתוקה על בסיס פירות יבשים, שיכולה לשדרג כל ארוחה לחגיגה של ממש.
מתכון בשרי לט"ו בשבט: תנג'ין – תוספת מתוקה על בסיס פירות יבשים, שיכולה לשדרג כל ארוחה לחגיגה של ממש.
ניתן להוסיף את התנג'ין למאכלי בשר בקר למיניהם, ניתן למרוח על עוף ממולא בתנור, כבש על כל אופניו, כתוספת לקוסקוס או אורז.
מצרכים:
1 עוף שלם
כוס וחצי אורז
50 גרם צימוקים שחורים
400 גרם תנג'יה
2 כפות פפריקה מתוקה בשמן
3/4 כוס שמן קנולה
1/2 כפית קינמון טחון
1 כף מלח בישול
אופן ההכנה:
* להכין מרינדה המורכבת מ-2 כפות פפריקה מתוקה בשמן, 3/4 כוס שמן קנולה, כף מלח בישול ולעסות את העוף היטב מכל צדדיו.
* לבשל חצי בישול (כ-10 דקות) את האורז עם 3 כוסות מים רותחים בתוספת קורט מלח וחצי כפית קינמון.
* כעבור 10 דקות, לערבב את האורז, ביחד עם חצי כוס תנג'יה ולהכניס לתוך העוף.
* לסדר את העוף בתבנית ולהכניס לתנור ל-40 דקות בחום של 180 מעלות.
* כעבור 40 דקות לפזר את שאר התנג'יה מעל ומסביב לעוף על התבנית ולהחזיר לתנור לעוד 20 דקות על חום נמוך (120 מעלות).
* כעבור 20 דקות, נשאר רק להתענג על התבשיל.
המתכון באדיבות: תבליני פרג המשיקים את התבלין.