עוגת תמרים באדיבות: הילה שמול, שף קונדיטורית "חדר האוכל"
באדיבות: הילה שמול, שף קונדיטורית "חדר האוכל"
דרגת קושי: בינונית
זמן עבודה: (ברוטו)- 45 דקות. (נטו)- 30 דקות.
מתכון חלבי
חומרים ל- 14 מנות אישיות
170 גרם תמרים מגולענים וקצוצים דק
1.25 כוסות מים
8 כפות חמאה
360 גרם סוכר
4 ביצים
כפית תמצית וניל
3.25 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
2 כפיות אבקת סוד לשתייה
אופן ההכנה:
* מבשלים את המים והתמרים כ- 5 דקות. מורידים מהאש ומוסיפים אבקת סודה לשתייה ומניחים בצד.
* מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, סוכר ביצים ותמצית וניל עד לתערובת תפוחה ובהירה, מוסיפים את הקמח ואבקת אפייה ומערבבים דקה.
* מוסיפים את התמרים עם הנוזלים ומערבבים עד לתערובת אחידה.
* משמנים בחמאה 14 תבניות אישיות ויוצקים את התערובת עד לגובה 43 מהתבנית.
* אופים בטמפ' של 170 מעלות 10-15 דקות עד שתוקעים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא יבש.
לרוטב חמאה:
225 גרם סוכר חום דמררה
70 גרם חמאה
100 מ"ל שמנת
100 מ"ל חלב
כפית תמצית וניל
כפית ברנדי
אופן ההכנה:
* מרתיחים הכל יחד מלבד הברנדי ומקררים.
* כשהרוטב קר מוסיפים את הברנדי ומערבבים.
להגשה:
לפני ההגשה מוציאים את העוגה מהתבנית ויוצקים מעט מהרוטב. מחממים בטמפ' של 180 מעלות כ- 3 דקות או עד שהעוגה חמה.
אפשר להגיש עם גלידה.