עוגת פירות יבשים על טהרת הבריאות מאת: מדלן גולדשטיין – תזונאית רשת בתי הטבע "עידן הטבע"
מאת: מדלן גולדשטיין – תזונאית רשת בתי הטבע "עידן הטבע"
המצרכים:
בקערה מס' 1 לערבב פירות יבשים חתוכים:
100 גר' משמש
100 גר' שזיף
50 גר' צימוקים
50 גר' אגוזי מלך
בקערה מס' 2 לערבב:
7 כפות סוכר חום (כ- 100 גר')
5 כפות קמח לבן (כ- 50 גר')
5 כפות קמח מלא (כ- 50 גר')
100 גר' גרנולה
3 ביצים
2 כפיות אבקת אפיה
אופן ההכנה:
* לערבב את החומרים של קערה מס' 1 וקערה מס' 2.
* להקפיד לערבב החומרים בקערה מס' 2 עד למצב של עיסה אחידה.
* לאחד את המצרכים של שתי הקערות ולערבב יחדיו.
* לצקת התערובת לתבנית אינגליש קייק אחת (בערך לגובה מלא).
* לאפות בחום בינוני של כ- 180 מעלות, כשעה, ואז כשהעוגה מצוננת, לפרוס לפרוסות ולשמור במקום יבש.
לידיעתכם: בתבנית אינגליש קייק יש בערך 15 פרוסות.
כל פרוסת עוגה מכילה כ- 160 קלוריות.
עוגת פירות יבשים נחשבת לבריאה הודות לקמח המלא והפירות היבשים העשירים בסיבים התזונתיים וויטמיננים ומינרליים– כמו סידן, מגנזיום, חומצות שומן מסוג אומגה 3 ועוד.