מאת: שי חנוך, שף-קונדיטור קונדיטורית אינגליש קייק – העוגה מתאימה גם לרגישים לגלוטן (חולי צאליאק)
מאת: שי חנוך, שף-קונדיטור קונדיטורית אינגליש קייק – העוגה מתאימה גם לרגישים לגלוטן (חולי צאליאק)
החומרים לעוגה
350 גרם שוקולד מריר
125 גרם חמאה/מרגרינה
200 גרם חלבונים
80 גרם סוכר
100 גרם חלמונים
80 גרם סוכר
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
250 מ"ל שמנת מתוקה (1 מיכל)
1 כפית אבקת קפה נמס
50 מ"ל ברנדי משובח
לציפוי
125 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 מיכל)
250 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה
* "בבין מרי" (סיר כפול), ממיסים את השוקולד והחמאה ומסירים מהאש.
* מקציפים חלמונים עם מנת סוכר למסה אוורירית ומקפלים לתערובת השוקולד.
* מקציפים חלבונים עם מנת סוכר לקצף יציב ומקפלים לתערובת השוקולד.
* את המוס שהתקבל מחלקים ל 2 קערות. את אחת הקערות שמים בקירור.
* בקערה השנייה מוסיפים כמחצית מכמות האגוזים ומקפלים.
* ע"ג תבנית קפיצית בקוטר 26, המרופדת בנייר אפיה, משטחים את המוס עם האגוזים ומכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש, ל 170 מעלות, למשך 12 דקות.
* מוציאים מהתנור ומצננים כ 30 דקות.
* בעזרת סכין חדה, מפרידים את העוגה מדפנות התבנית, ומניחים בצד.
* מקציפים מיכל שמנת לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת עם קערת המוס שנשמרה במקרר.
* ממיסים את הקפה בברנדי ומוסיפים למוס.
* יוצקים ע"ג שכבת המוס האפויה בתבנית ומכניסים לשעתיים נוספות לקירור.
* מרתיחים 1/2 מיכל שמנת על האש וכאשר השמנת רותחת מורידים מהאש, מוסיפים שוקולד ובוחשים עד שנמס. מניחים בצד להתקרר.
* לאחר שהעוגה הוצאה מקירור, מורחים את השוקולד על העוגה ומפזרים את שארית האגוזים הקצוצים. מחזירים את העוגה לקירור נוסף של 12 שעות.