מתכון לשבועות עוגת יוגורט וטוב טעם/תפוזים.
באדיבות: ברק חורש שף חברת טרה.
מתכון לשבועות עוגת יוגורט וטוב טעם/תפוזים.
באדיבות: ברק חורש שף חברת טרה.
מתכון לשתי תבניות אנגליות (מאלומיניום)
זמן הכנה: שעה ועשר דקות
חומרים:
3 כוסות קמח תופח
כף קורנפלור
100 גר' טוב טעם
2 גביעי יוגורט טרה
3 ביצים
כוס וחצי אבקת סוכר
100 גר' חמאת טרה מומסת (80 גר' לעוגה, 20 גר' לשימון התבניות)
2 כפות גרדת תפוז
חומרים לסירופ:
חצי כוס מיץ תפוזים
רבע כוס סוכר
כוס מים
אופן הכנת הסירופ:
מחממים את כל החומרים תוך בחישה תמידית עד שהסוכר נמס.
לקישוט:
כפית יוגורט טרה לכל פרוסה
אופן הכנת העוגה:
* מערבבים בקערה את הביצים, יוגורט, טוב טעם, אבקת סוכר וגרדת התפוז.
* מוסיפים לקערה את החמאה והקורנפלור, מערבבים היטב.
* מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבבים עד קבלת מסה (קצת נוזלית) אחידה.
* משמנים תבניות אנגליות במעט חמאה מומסת.
* יוצקים את המסה לתבניות (שליש גובה עד חצי גובה) ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ- 180 מעלות למשך כ- 50 דקות (לבדוק עם קיסם שהעוגה מוכנה)
* מוציאים את העוגות מהתנור ויוצקים עליהן את הסירופ ומצננים.
* פורסים ומגישים בליווי כפית יוגורט לכל פרוסה (על הפרוסה).
המלצת השף:
* להוסיף לעוגה שקדים טחונים (במקום חלק מהקמח)
* להגיש את הפרוסות עם היוגורט בליווי פילטים של תפוזים ו/או אגוזים קלויים
* להגיש בליווי כוס לרוויה