עוגת טחינה, תמרים ותפוחים.
באדיבות: בשמת וינר שורצברד למדריך התזונה לפעוטות "מטרנה"
עוגת טחינה, תמרים ותפוחים.
באדיבות: בשמת וינר שורצברד למדריך התזונה לפעוטות "מטרנה"
חומרים
2. ביצים
80 גרם סוכר חום
80 גרם סילאן
60 גרם שמן קנולה
50 גרם טחינה גולמית
מעט מלח
1. כפית קינמון
60 גרם קמח תופח
65 גרם קמח מלא
1/2 כפית אבקת אפייה
100 מ"ל יוגורט
1 כף ברנדי(לא חובה)
1 תפוח קלוף חתוך לקוביות
5 תמרים מגולענים קצוצים
1 כף גדושה שומשום, רצוי מלא
אופן ההכנה
* בקערת המיקסר מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר.מוסיפים את הסילאן. מוסיפים בהדרגה את השמן ואז את הטחינה הגולמית
* מנפים יחד את החומרים היבשים ומוסיפים. מערבבים מעט, רק עד שהקמח נבלע. מוסיפים את היוגורט (והברנדי) ומערבבים. מוסיפים את התפוח, התמרים והשומשום ומערבבים בעזרת מרית. שוטחים בתבנית משומנת .
* אופים 40-45 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 170 מעלות, עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם שננעץ בה יוצא עם פירורים לחים
* מתאים להגיש עם מעט שמיר.
* טיפ תזונתי- הדלעת משמשת מקור טוב לויטמין B3, E. היא עשירה מאוד בויטמין A, בטא קרוטן וסיבים תזונתיים.