לרגל ראש השנה ותקופת החגים יד מרדכי מציגה מתכון חגיגי ועשיר לשולחן החג: עוגת דבש לחה עם משמש.
לרגל ראש השנה ותקופת החגים יד מרדכי מציגה מתכון חגיגי ועשיר לשולחן החג: עוגת דבש לחה עם משמש.
חומרים לעוגה בתבנית עגולה מספר 26
חומרים לעוגה :
1 כוס דבש מפרחי בר או דבש מפרחי הדרים (עפ"י טעמכם האישי) "יד מרדכי"
4 כפות סוכר חום
4 כפות מעדן משמש 100% פרי "יד מרדכי" מעורבב עם 43 כוס מים
4 ביצים
21 כוס שמן זית לתיבול מעודן "יד מרדכי"
21 כוס אבקת שקדים, או שקדים טחונים דק
21 כפית סודה לשתיה+ 3 כוסות קמח מנופים יחד
1 כפית תמצית וניל איכותית
לסירופ מעל העוגה: לבשל עם אש קטנה 2 כפות מעדן משמש 100% פרי+21 כוס מים, לסנן
הכנה:
* לשמן ולקמח היטב תבנית אפיה.
* בקערה גדולה לשים ביצים ולהקציף, להוסיף סוכר ולהקציף עד שהקצף תפוח, קל ובהיר.
* להוסיף שמן בזילוף עדין, כשנספג לזלף מים+מעדן משמש 100% פרי ווניל.
* לעבור למהירות נמוכה, להוסיף בבת אחת קמח ואבקת שקדים, ולהקציף רק עד שהכל אחיד.
* להעביר לתבנית. לאפות 45 דקות בתנור מחומם ל175ْ, לבדוק ע"י נעיצת קיסם במרכז העוגה כשיוצא נקי- לכבות ולהוציא.
* אחרי 10 דקות לשחרר את העוגה בעדינות מהתבנית, בעזרת החלק הכהה של סכין קטנה.
* לזלף מעל העוגה באחידות את הסירופ.