באדיבות קונדיטוריית שמו
באדיבות קונדיטוריית שמו
רשימת חומרים לבצק ג'פונז:
250 גר' חלבונים – 7 חלבונים
250 גר' סוכר – 11/4 כוסות
150 גר' אגוזי מלך קצוצים
50 גר' קמח
50 גר' פירורי עוגיות חמאה
אופן הכנה:
* מקציפים את החלבונים והסוכר במהירות גבוהה, עד קבלת קצף יציב (עד כ-10 דקות).
* מערבבים בקערה את החומרים היבשים ובעזרת מרית, ובתנועות קיפול ידניות, מקפלים אותם פנימה אל תוך קצף החלבונים עד קבלת מרקם אחיד.
* מרפדים בנייר אפייה, תבנית אפייה ביתית ומסמנים בעזרת עיפרון את קוטר תבנית העוגה. סה"כ יש ליצור 3 עיגולים בקוטר התבנית. הופכים את נייר האפייה.
* בעזרת שק זילוף, מזלפים בתנועות סיבוביות על העיגולים המסומנים עד אשר ממלאים את כל שטח העיגול.
* אופים בטמפ' של 160 מעלות למשך כ-15 דקות.
קציפת שוקולד לבן/ קרם שוקולד לבן:
2 מיכלים שמנת מתוקה -1/2 ליטר
100 גר' שוקולד לבן
20 גר' אינסטנט פודינג לבן
אופן הכנה:
מרתיחים 1 מיכל שמנת מתוקה ויוצקים לקערה המכילה את 100 גר' שוקולד לבן החתוך לקוביות. מערבבים עד להמסתו המוחלטת של השוקולד הלבן. מקררים לטמפ' החדר ומכניסים למקרר למשך 3 שעות.
מקציפים את המיכל הנוסף של השמנת מתוקה + 20 גר' אינסטנט פודינג לבן + תערובת השוקולד והשמנת מהמקרר, עד קבלת קרם יציב.
אופן הרכבת העוגה:
לבסיס העוגה, מניחים שכבה אחת של ג'פונז שהכינונו מראש.
מקרם השוקולד הלבן, ממלאים עד 1/3 מגובה תבנית העוגה. מעל הקרם מניחים ג'פונז נוסף ושוב ממלאים בקרם, מניחים ג'פונז נוסף ומכסים בקרם עד שיא גובה התבנית.
מיד לאחר סיום הרכבת העוגה, יש להכניסה להקפאה למשך כשעה.
דקורציה:
100 גר' ריבת חלב
20 גר' חלב
מוציאים את העוגה מן המקפיא. מחממים את ריבת החלב + החלב למשך כ-30 שניות או עד קבלת תערובת נוזלית, אותה יש ליצוק על החלק העליון של העוגה.
מסביב לעוגה, מפזרים אגוזי מלך.