מתכון לשבועות עוגת גבינה קרה ללא סוכר בציפוי פירות יער.
באדיבות: רועי וולף, שף קונדיטור חברת "אביב" מקבוצת "מצות אביב", יצרני עוגיות אביבה ללא סוכר.
מתכון לשבועות עוגת גבינה קרה ללא סוכר בציפוי פירות יער.
באדיבות: רועי וולף, שף קונדיטור חברת "אביב" מקבוצת "מצות אביב", יצרני עוגיות אביבה ללא סוכר.
להכנה בתבנית אפיה מס. 26.
המצרכים:
גבינה לבנה 1/2% 750 גרם.
שמנת לקצפת 32% מיכל אחד (250 מ"ל)
שמנת לבישול 15% מיכל אחד (250 מ"ל)
כמוסוכר 3/4 כוס או 5-6 שקיות סוכרלוז
ג'לטין (דגים) שקית אחת
מים חצי כוס ועוד חצי כוס
עוגיות אביבה ללא סוכר בטעם וניל 150 גרם
אינסטנט פודינג וניל 3 כפות
תמצית רום, גרידת לימון.
קונפיטורה פירות יער לייט ללא סוכר כוס וחצי
אופן ההכנה:
* טוחנים את העוגיות לפירורים, מפזרים אותן בתחתית התבנית לשכבה אחידה.
* שמים כפית תמצית רום בתוך חצי כוס מים, ומטפטפים על העוגיות.
* ממיסים בחצי כוס מים רותחים שקית ג'לטין. להשלמת ההמסה שמים במיקרוגל למשך 30 שניות, חשוב להמיס את הג'לטין היטב.
* מקציפים במערבל את השמנת 32% בתוספת 3/4 כוס כמוסוכר, עד לקבלת קצפת יציבה.
* מוסיפים 3 כפות אינסטנט פודינג וניל ואת השמנת 15% וממשיכים להקציף.
* מקפלים לתוך הקצפת את הגבינה, גרידת הלימון ותמיסת הג'לטין. מערבבים בתנועות קיפול, עד שהתערובת אחידה.
* יוצקים לתוך התבנית, ומקררים במקרר לפחות 6 שעות. (אם ממהרים – ניתן להקפיא למשך שעתיים)
* מורחים על העוגה קונפיטורה פירות יער לייט. אם מתכוונים להגיש את העוגה למחרת – רצוי למרוח את הפירות סמוך להגשה. ניתן גם להקפיא את העוגה למשך כמה ימים, ואז להוציאה מספר שעות לפני ההגשה, להפשירה ואז למרוח את פירות היער.