מיוחד לספיישל מתכונים לשבועות של פורטל נטו ניוז: עוגת גבינה קלה להכנה. באדיבות עופר תנעמי, סו שף מסעדת איקאה.
מיוחד לספיישל מתכונים לשבועות של פורטל נטו ניוז: עוגת גבינה קלה להכנה. באדיבות עופר תנעמי, סו שף מסעדת איקאה.
חומרים
6 ביצים
3 גביעי גבינה לבנה 9%
חצי כוס סוכר
3 סוכר וניל
1 כוס קמח לבן
אופן הכנה
* מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.
* בקערה מקציפים את החלבונים במערבל חשמלי במהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה תוך כדי הקצפה את הסוכר וממשיכים להקציף לקצף נוקשה.
* בקערה נוספת שמים 6 חלמונים, 3 גבינה, חצי כוס סוכר, 3 סוכר וניל ומערבבים היטב. להוסיף 1 כוס קמח לבן בקיפול לתערובת אחידה.
* מוסיפים לתערובת הגבינה את קציפת החלבונים בצורת קיפול עד שיבלע כליל בבלילה.
* יוצקים לתבנית של התנור 3 כוסות מים,שופכים את התערובת לתבנית משומנת ומניחים את התבנית בתוך המים שבתבנית.
* מכניסים לתנור את העוגה ואופים 60 דקות.
* מכבים את התנור ומניחים לעוגה להצטנן לפחות שעה בתנור כבוי.
* אפשר לעטר בשוקולד מגורד.