מתכון לחג שבועות באדיבות שטראוס: עוגת גבינה פירורים וופלים ללא אפייה
מתכון לחג שבועות: עוגת גבינה פירורים וופלים ללא אפייה
חומרים (לבסיס):
תבנית עגולה 26 ס"מ
250 גרם וופלים עלית בטעם לימון
100 גרם חמאה
למילוי:
2 מיכלי שמנת מתוקה יטבתה
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
1 גבינת סקי וניל (500 גרם)
½ כוס סוכר
½ כוס חלב
קליפת לימון מגוררת
1/2 שקית (7 גרם) ג’לטין
¼ כוס (50 מ"ל) מים רותחים
אופן ההכנה:
* ממיסים את החמאה. במעבד מזון טוחנים את הוופלים לאבקה. מעבירים 2/3 מהוופלים הטחונים לקערה ומוסיפים את החמאה. מערבבים היטב לתערובת אחידה ושופכים לתבנית משומנת. משאירים בצד את שאר הפירורים, לקישוט.
* מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.
* מערבלים את החלב, הסוכר והגבינה במהירות נמוכה כ- 2 דקות. מוסיפים את הפודינג ומערבבים עד לתערובת חלקה במהירות גבוהה, תוך הוספת קליפת הלימון.
* ממיסים את הג’לטין במים רותחים ומצננים.
* מוסיפים את הג’לטין לתערובת הגבינה ומערבבים היטב.
* יוצקים את הקצפת על תערובת הגבינה ומערבבים בתנועות קיפול בזהירות.
* יוצקים את התערובת על בסיס העוגה ומשטחים. מפזרים מעל העוגה את פרורי הוופל שנשארו.
* מצננים במקרר למספר שעות.
המתכון באדיבות שטראוס.