מתכון לעוגת גבינה ופירות אדומים באדיבות השף קובי עבד שף מסעדת פיש מרקט מסעדת הדגים החלבית-הכשרה.
מתכון לעוגת גבינה ופירות אדומים באדיבות השף קובי עבד שף מסעדת פיש מרקט מסעדת הדגים החלבית-הכשרה.
לתחתית:
250 גרם ביסקוויט מסוג פתי בר טחון גס
150 גרם חמאה מומסת
מערבבים את החמאה והפתיבר ומסדרים תחתית מהכל
קרם גבינה:
500 מ"ל שמנת מתוקה
1/4 כוס סוכר
1/2 כוס חלב קר
1/2 כפית תמצית וניל טהור
250 גרם גבינה לבנה 9%
250 גרם גבינת מסקרפונה
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
אופן הכנת הקרם גבינה:
1.מקציפים את השמנת מתוקה ביחד עם 1/4 כוס הסוכר עד לקבלת קצף אחיד.
2.מוסיפים את החלב,הגבינות ותמצית הווניל ומערבבים במהירות איטית.
3.מוסיפים אינסטנט פודינג וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם חלק
4.מוזגים את קרם הגבינה מעל תחתית הפתי בר
5.מכניסים למקרר למשך הלילה.
רוטב פירות אדומים:
1 כוס מים
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית תמצית וניל טהור
1/2 כפית מיץ לימון טרי
1 כוס פירות יער קפואים
1 כוס תותים חתוכים
אופן ההכנה:
1.מחממים בסיר את המים,הסוכר ומיץ הלימון ומביאים לרתיחה.
2.מוסיפים את תמצית הווניל ומצמצמים נוזלים לכ-50%
3.מוסיפים את הפירות ומבשלים על אש נמוכה עוד 5 דקות.
4.מקררים ומוזגים מעל קרם הגבינה