מאת: שף מישל בן שטרית- מלון ישרוטל המלך שלמה
חומרים:
800 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
400 גרם שמנת חמוצה
300 גרם סוכר
80 גרם קמח
5 ביצים
תמצית וניל
גרידת לימון
גרידת תפוז
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-155 מעלות מערבבים את כל החומרים ביחד לפי טעם מוסיפים תמצית וניל, גרידת לימון וגרידת תפוז לפי טעם וממתינים עד שהבצק פריך יהיה מוכן.
בצק פריך לתחתית עוגת גבינה אפויה:
חומרים:
250 גרם סוכר
250 גרם מחמאה או חמאה
3 ביצים
קורט מלח
תמצית וניל לפי טעם
500 גרם קמח
אופן ההכנה:
* מערבבים את כל החומרים ביחד. את הקמח מוסיפים בסוף.
* נותנים לבצק לתפוח כ- 30 דקות ואח"כ מעצבים את הצורה הרצויה בשביל התחתית לעוגה.
* מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות כ-15 עד 20 דקות עד לקבלת צבע זהוב.
* אח"כ מסדרים את התחתית בתבנית או ברינג.
ישנה אופציה למרוח על הבצק הפריך ריבה בטעם שאוהבים ומעט אח"כ לוקחים את התערובת של עוגת הגבינה האפויה ושופכים מעל הבצק הפריך ומכניסים לתנור בחום של 155 מעלות כ-45 דקות ועד 60 דקות ולפי צבע העוגה.