מתכון לשבועות: עוגת גבינה אפויה
מאת: אסנת רוט – שפית פיתוח חברת בונז'ור
מתכון לשבועות: עוגת גבינה אפויה
מאת: אסנת רוט – שפית פיתוח חברת בונז'ור
לתחתית:
200 גרם פירורי עוגיות או פתי בר
70 גרם חמאה מומסת
* במעבד מזון טוחנים את העוגיות דק. ממיסים חמאה במיקרו ומערבבים עם העוגיות.
* משמנים תבנית אפייה 26' (רצוי עם תחתית נשלפת), משטחים את תערובת העוגיות באופן שווה בתחתית ומהדקים. מכניסים להקפאה.
לעוגה:
700 גבינה לבנה 9%
1/2 גביע שמנת חמוצה
1/2 כוס קמח
1 כוס סוכר
6 ביצים מופרדות
1 כוס חלב
גרידה מ – 1/2 לימון (אופציה)
כפית ת. וניל איכותית
להכנת העוגה:
* מחממים תנור ל- 200 מעלות.
* בקערת מיקסר מקציפים חלבונים עם מחצית מהסוכר לקצף יציב אך לא קשה מידי, מוציאים לקערה. במיקסר (אין צורך לשטוף) מערבבים גבינה ושמנת חמוצה, מוסיפים את הסוכר והקמח. מוסיפים גרידת לימון, חלמונים ולבסוף את החלב. מקפלים את החלבונים לתוך תערובת הגבינה. שופכים לתוך התבנית ואופים 10 דקות על 200 מעלות ואחר כך מורידים טמפ' ל- 120 מעלות עוד כ- 50 דקות.
לציפוי:
1 גביע שמנת חמוצה
100 גרם אבקת סוכר
* לאחר שמוציאים את העוגה מהתנור, מחממים תנור ל- 160 מעלות. מערבבים את השמנת החמוצה ואבקת הסוכר בקערה ושופכים מעל העוגה. מחזירים לתנור לעוד 5 דקות, מצננים ללילה במקרר.
טיפים והצעות:
* לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור יש לקרר אותה כ- שעתיים ולהכניסה לקירור לפחות ל-4 שעות לפני שמשחררים אותה מהתבנית.
* את העוגיות בתחתית ניתן להחליף בעוגיות שוקולד ואף להוסיף 50 גרם שוקולית על מנת לקבל תחתית שוקולדית.
* ניתן להוסיף לתחתית העוגה 70 גרם אגוזי לוז או מלך קצוצים.
* לאחר שהעוגה מתקררת אפשר לצפותה בגנאש שוקולד מריר (מבשלים 150 גרם שמנת מתוקה, כשהשמנת רותחת מורידים מהאש ושופכים פנימה 150 גרם שוקולד מריר, נותנים לגנאש להתקרר מעט ושופכים מעל העוגה. מכניסים לקירור)
* מעל הציפוי של העוגה אפשר להניח מעט מפירות העונה על מנת לתת לעוגה מראה חגיגי וצבעוני.