באדיבות: בן עמי ברתיני שביט.
להניח פרוסת ג'נואז בתוך תבנית קפיצית 26 להרטיב בסירופ סוכר וליקר אייריש קרים
באדיבות: בן עמי ברתיני שביט.
להניח פרוסת ג'נואז בתוך תבנית קפיצית 26 להרטיב בסירופ סוכר וליקר אייריש קרים
הכנת הג'נואז:
חומרים
6 ביצים
250 גרם סוכר (1 ורבע כוסות)
30 גרם חמאה
250 גרם קמח מנופה
½ כפית אבקת אפייה
* להמיס חמאה ולקרר
* לנפות קמח + אבקת אפייה
* לחמם ביצים + סוכר ל- 50 מעלות C , להקציף ביצים+ סוכר במהירות גבוהה כ- 4 דקות
* להוריד המהירות לבינונית לעוד 3 דקות
* להוסיף הקמח
* בסוף להוסיף חמאה
* לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות C
הכנת המוס:
להמיס בסיר 80 גרם חמאה + 150 גרם שוקולד לבן
להוריד מהאש ולהוסיף חלמונים ו- 5 כפות אייריש קרים
להקציף 6 חלבונים + 3 כפות סוכר , להוסיף לתערובת השוקולד
להקציף 250 גרם שמנת מתוקה , להוסיף לתערובת הנ"ל
* למזוג מחצית מהמוס על הג'נואז, להניח מרנג בקוטר 22, למזוג את המחצית השנייה של המוס, להקפיא.
* שעה וחצי לפני ההגשה להקציף 100 מ"ל שמנת מתוקה ולמרוח על העוגה.
* להוציא את העוגה מהתבנית ולסדר מעל אצבעות מרנג.
* לשמור במקרר.