המתכון באדיבות: קונדיטוריית לחמי.
המתכון באדיבות: קונדיטוריית לחמי.
החומרים:
100 גרם חמאה.
100 גרם סוכר חום.
2 ביצים.
125 גרם.
1 שקית אבקת אפיה.
160 גרם צימוקים שחורים.
160 גרם צימוקים בהירים.
160 גרם משמשים מיובשים.
125 גרם שזיפים מיובשים מגולענים.
50 גרם דובדבן מסוכר.
1 כף ריבת תפוזים.
2 קורט קינמון.
* מכל החומרים הנ"ל יוצא 1100 גרם בצק שזה בערך 50 עוגיות.
* ניתן להוסיף פירות יבשים או להחליף חלק מהם בפירות יבשים אחרים: תאנים, תמרים, אגוזים, שקדים וכד'.
**ניתן להוסיף אלכוהול לתערובת- לפי הטעם.
אופן ההכנה:
* קוצצים את המשמשים והשזיפים המגולענים לחתיכות קטנות ומניחים בצד.
* מערבבים במעבד מזון את החמאה,הסוכר והביצים עד לקבלת תערובת אחידה.
* מעבירים את התערובת לקערה גדולה ומוסיפים לתוכה בהדרגה את יתר החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.
* בתבנית מרופדת בנייר אפייה יוצקים מהתערובת כמות בעזרת כפית. שומרים על מרווח קטן בין עוגייה לעוגייה.
* את העוגיות אופים בתנור שחומם מראש ל- 165 מעלות במשך 20 עד 30 דקות, עד שהעוגיות מקבלות גוון שחום.
* בתום האפייה יש לקרר את העוגיות בטמפרטורת החדר עד שהן קרות לגמרי ולאחסנן בכלי אטום במקום קריר ויבש.