"עוגיגיות" כביטוי לעוגה הנאפית בתבנית ונחתכת לריבועי עוגיות לאחר האפייה. המתכון מאת: שי חנוך, שף-קונדיטור קונדיטורית אינגליש קייק.
"עוגיגיות" כביטוי לעוגה הנאפית בתבנית ונחתכת לריבועי עוגיות לאחר האפייה. המתכון מאת: שי חנוך, שף-קונדיטור קונדיטורית אינגליש קייק.
את העוגיות שומרים בכלי אטום בקירור, כך שהם נשמרות לאורך זמן. משתמשים בתבנית אפיה בגודל X25 25ס"מ, מרופדת בנייר פרגמנט (אפייה).
חומרים לעוגה
150 גר' חמאה
150 גר' סוכר
80 גר' קוקוס
100 גר' קמח שקדים (שקד טחון מולבן)
50 גר' קמח תפוח אדמה
20 גר' קקאו
5 גר' אבקת אפיה (כשל"פ)
2 ביצים טרופות
1 כפית תמצית וניל
לציפוי
100 גר' שוקולד מריר
20 גר' חמאה
50 גר' אבקת סוכר
50 מ"ל חלב
לעיטור
קוקוס לבן טחון (שבבי קוקוס)
אופן ההכנה
* את החמאה ממיסים במיקרוגל ומוסיפים פנימה תוך כדי בחישה: סוכר, קוקוס, שקדים, קקאו, קמח תפוח אדמה, קמח שקד ואבקת אפיה.
* מוסיפים את הביצים הטרופות ומעבדים לבצק אחיד.
* משטחים ע"ג התבנית ומחליקים את התערובת לשכבה אחידה.
* אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, כ 20 דקות.
בזמן שהעוגה נאפית מכינים את הציפוי:
* בסיר כפול, על אמבט מים חמים, ממיסים את השוקולד והחמאה. לאחר ההמסה מסירים ומוסיפים את הסוכר והחלב. בוחשים היטב. כאשר העוגה מוכנה, מורחים את הציפוי וזורים מעל את שבבי הקוקוס.מצננים כ 30 דקות, חותכים לקוביות ומעבירים לכלי אחסון.