מתכון לכבוד הולנטיין דיי
מאת: השף קונדיטור של "שמרית" סטפן לייק
מרכיבים ל- 6 עוגות שמרים ורדים:
280 גרם קמח לבן (2 כוסות)
2 כפות שמרים טריים בגרגרים "שמרית"
2 כפות משפר אפיה "שמרית"
2 כפות סוכר חום (20 גרם)
קורט מלח
2 כפות שמן
1 ביצה בגודל L
80 מ"ל מים
לקישוט: 4 כפות של אבקת קקאו, אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- בקערת המיקסר לשים את כל החומרים תוך הוספת הדרגתית של המים עד לקבלת בצק גמיש ורך.
- משהים במשך כחצי שעה, מכוסה.
- מקמחים שולחן עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק מאד(כ-3 מ"מ).
- בעזרת מסננת מפזרים על דף הבצק, אבקת קקאו ובעזרת מערוך עוברים על הבצק כדי להדביק את אבקת הקקאו לתוך הבצק.
- להכנת הוורדים, קורצים עיגולים בקוטר של כ 5 ס"מ ומניחים 10 מהעיגולים שקרצנו בטור ישר, אחד על השני, כאשר כל עיגול מכסה 1/2 מהקודם לאורך. "מגלגלים" את הורד מהעיגול שלמעלה לכיוון מטה ויוצרים את הורד.
- את תחתית הורד, מהדקים היטב ומניחים אל תוך מנג'ט לתפיחה קלה.
- מברישים בביצה בעדינות רבה ואופים ב 180 מעלות במשך כ-15 דקות.
- בוזקים מעל אבקת סוכר לקישוט.