שנות ה-50 התאפיינו בכך שרב רובן של הנשים נשארו בבית והיו לעקרות בית כאשר עיסוקן העיקרי היה דאגה למשק הבית, לבעל ולגידול הילדים. בשנות ה-80 בעקבות המגמה הפמיניסטית, החל טרנד יציאת הנשים לעולם הגדול ולמינוי נשים למשרות נחשבות. כיום נשים רבות מעוניינות ליהנות מכל החבילה. גם בילוי זמן איכות עם ילדיהן, קבלת פני הילדים עם שובם מהגן או מבית הספר ובמקביל מימוש עצמי, קריירה ופרנסה.
ולכן יותר ויותר נשים מאמצות את האפשרות של עבודה מהבית. קיימים מגוון תחומי עבודה מהבית. נשים מסוימות מתחברות לתחום העיצוב ויעדיפו עסק בתחום עיצוב תכשיטים, אתרים או מגשי אירוח לאירועים. ישנן אשר ינצלו את הכשרתן המקצועית ויספקו ייעוץ בתחום הכשרתן. ישנן שיעבירו סדנאות בתחום היופי והטיפוח ויפתחו עסק ביתי שיספק שירותי קוסמטיקה למיניהם וישנן נשים שינצלו יכולות נפלאות של בישול או אפייה לפתיחת עסק מהבית בתחום זה! הכתבה שלפניכם מתמקדת בתחום הבישול והאפייה מהבית. כיצד למנף יכולות אלה לעסק משגשג שמתנהל מהמטבח אצלכן בבית!
בישול אוכל מוכן וקייטרינג
לקוחות פוטנציאליים של עסק בישול מהבית הינם אנשים אשר עובדים שעות ארוכות ומגבלת הזמן לא מאפשרת להם בישול ארוחה ביתית לבני המשפחה. אגב לקוחות אלה לאו דווקא מחפשים רק אוכל ביתי, חלקם יעדיפו מטבח מודרני ועדכני כמו גם תבשילים מסורתיים עליהם גדלו בילדותם. הלקוחות עשויים להיות לקוחות מזדמנים שיזמינו באופן חד פעמי אוכל לאירוע מסוים או לקוחות קבועים שיזמינו אוכל מוכן הביתה ברמה היומית. לכן חשיבות עליונה בעסק המציע אוכל מוכן ליכולת להציע מגוון אפשרויות. גם אם תהיו מעוניינים להתמחות בתחום בישול ספציפי, מומלץ להכיר ולהתנסות בתחומים וטכניקות נוספות שהרי זוהי הדרך להציע מגוון וכך להגיע לקהל לקוחות רחב יותר. לאחר שאתם בטוחים ביכולות הקולינריות שלכם, לנוחיותכם פנו שטח עבודה בבית. יש לדאוג למקום מספיק גדול, מופרד משאר הבית, נקי, מסודר ובמידה ולקוחות או שליחים מגיעים לאיסוף כדאי לשמור על מראה ייצוגי. ובמידת הצורך כדאי לדאוג למרחב שישמש כחדר המתנה. יתכן שבתחילה תבשלו לבד אבל עם קבלת הזמנות גדולות לא תהיה ברירה אלה להגדיל את כוח האדם. מבחינת ציוד יש להצטייד בציוד הבסיסי של סירים, מחבתות, סכינים מקצועיות, תנור וכיריים. מעבר לכך כל שף או קונדיטור יזדקק לציוד שונה ספציפי לתחום בו הוא מתמחה.
זכרו, הצלחת עסק שכזה תלויה רבות ביכולת האישית שלכם להפריד ולהבדיל בין החלל האישי לבין מקום העבודה, הגדרת שעות עבודה לבישול וניקיון במטבח וכמובן שיווק שיווק ושוב שיווק!!
סדנאות בישול
כל מי שיש לו יד וידע בבישול משולב ובעל יכולות הנחייה יוכל לשלב בין שני הכישורים הללו ולהנחות סדנאות בישול כדוגמת אלה המוצגות באתר הבא. זה יכול להיות בבית המנחה או בבית הלקוח. בכל אופן חשוב להתארגן עם הציוד הנדרש. במידה וסדנאות הבישול מתוכננות להתקיים בביתכם חשוב להקצות פינה מעוצבת, שקטה ומזמינה במטבח עם משטח עבודה,תנור וכיריים נוספים לנוחות הלקוחות. קהל המטרה של סדנאות הבישול יכול להיות מגוון ביותר החל ממבוגרים החושקים בבישול ארוחה זוגית רומנטית ועד מתנת בת מצווה. גם כאן כמו בתחום של בישול אוכן מוכן שיווק נכון הוא המפתח להצלחה.
עריכת ספרי בישול
עבודה זו דורשת מספר מיומנויות במקביל. ידע והבנה בבישול, היכרות עם עולם המתכונים הכולל מידות והמרתן לערכים שונים, ידע וכשרון בכתיבה. האחרון יכול להיות ידע מקצועי שנרכש בלימודים אקדמאיים או קורס ויכול גם להיות שפשוט יש לכם ראש שופע ניסוחים מעניינים וקולחים. שילוב של כל אלה יאפשר לכם לערוך ספרי בישול מהבית תוך התנסות מעשית במתכון או שניים לטובת בני הבית הרעבים.
ניהול אתר אינטרנט או בלוג שמציע מתכונים
האינטרנט הוא מלך העולם המודרני. כמות המידע שניתן למצוא בו הינה אינסופית. ישנם אלפי בלוגים של בישול ומתכונים מכל הסוגים והמינים ועם זאת נפתחים בלוגים חדשים מידי יום. חלקם מצליחים לפרנס את בעליהם באמצעות כמויות גולשים רבות וחלקם מלכתחילה נוצרו כתחביב. הקמת בלוג שכזה וניהולו לא דורשים כמעט משאבים כלכליים אלה בעיקר השקעה של זמן, אהבה לתחום ותכנים איכותיים. רוב הבלוגרים מתחילים את הבלוג מתוך אהבה ותשוקה לתחום ומנהלים אותו במקביל לעבודתם הרגילה. רק עם חלוף הזמן כאשר הבלוג מתפרסם ונהנה מכניסות רבות הוא יכול באמת לפרנס בכבוד את בעליו.
ישנם עוד אין סוף רעיונות לעבודה מהבית. אם החלטתם שזה הדבר הנכון בשבילכם, השתמשו בדמיון, היו יצירתיים, השתמשו בכל הידע שיש לכם ותגלו שהשמיים הם הגבול.
בהצלחה!