סלט שומר סלרי וחמוציות.
מאת : השף ישי אטיאס ל'וינו סוקה' הרצליה פיתוח.
סלט שומר סלרי וחמוציות.
מאת : השף ישי אטיאס ל'וינו סוקה' הרצליה פיתוח.
חומרים:
1.5 ק"ג שומר נקי ושטוף
150 גר חמוציות חצויות
½ כוס של פטרוזיליה קצוצה
1 כוס של סלרי אמריקאי חתוך דק באלכסון
מיץ מ 3 לימונים
שמן זית כתית מעולה
מלח
הכנה:
חותכים את השומר לפרוסות דקות (אפשר במעבד מזון בלהב דק) שומרים במים עם מעט מיץ לימון.
*ניתן לשמור כך למשך כמה שעות לפני ההגשה.
הגשה:
בקערת ערבוב מכניסים את השומר (לאחר שסונן היטב מעודפי מים) מוסיפים את הסלרי , פטרוזיליה וחמוציות .
מתבלים בשמן זית מיץ לימון ומלח מערבבים היטב טועמים ומתקנים תיבול
*ישנם שני סוגים של שומר: זכר ונקבה, הזכר צר וארוך שמתאים יותר לתבשילים והנקבה בעלת בטן עגלגלה שמתאימה יותר לסלטים ולירקות כבושים.