יובל בר-נר, "איש האגסים", מציג מתכון לסלט קיסר עם אגסים מוקדש לאלה שרמת הסוכר בדמם גבוהה וגם למי ששומרים על דיאטה
מצרכים ל-3 מנות:
1 ראש חסה ערבית , מופרד לעלים, שטוף ומיובש
50 גר' שקדים פרוסים וקלויים
50 גר' גבינה כחולה (כמו רוקפור)איכותית מפוררת
שני אגסי אנג'ו פרוסים לפרוסות דקות או גפרורים
לרוטב:
3 כפות רוטב דגים תאילנדי
שן שום גדולה כתושה
מיץ וקליפה מגורדת מחצי לימון גדול
5 כפות גדושות מיונז דל קלוריות
3 כפות שמן זית
3 כפות מים קרים
מעט מלח ופלפל לפי הצורך
אופן ההכנה:
- קורעים את עלי החסה לחתיכות בינוניות ושמים בקערה גדולה יחד עם האגסים.
- שמים את חומרי הרוטב בצנצנת ומנערים היטב עד קבלת רוטב אחיד. מתקנים עם מלח ופלפל לפי הטעם.
- יוצקים את הרוטב על החסה והאגסים ומערבבים בעדינות עד ציפוי
- מעבירים לצלחות הגשה. מפזרים מעל גבינה מפוררת ושקדים קלויים. מגישים.