מתכון לשבועות: סלט קוסקוס קצוץ וגבינת עיזים
באדיבות השף תם קבלו, מסעדת Deca.
מתכון לשבועות: סלט קוסקוס קצוץ וגבינת עיזים
באדיבות השף תם קבלו, מסעדת Deca.
מצרכים:
200 גרם קוסקוס, מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
2 עגבניות
3 מלפפונים
1 פלפל אדום
1 גזר
1/2 שורש סלרי
1 שומר
1/2 בצל סגול
צ'ילי
גרגירי חומוס שלמים מבושלים
פטרוזיליה
שמן זית
מיץ לימון
מלח
פלפל
כדורי לבנה עיזים – ניתן לרכוש וניתן להכין בבית
אופן הכנה המנה:
* מכינים את הקוסקוס על פי הוראות היצרן שעל גבי האריזה.
* את החומוס מבשלים במים עם מעט מלח. רצוי מדי פעם לאסוף עם כף את הקצף שנוצר בבישול.
* קוצצים את כל הירקות דק דק, כשהם קרים מהמקרר ומתבלים.
* אפשר לערבב הירקות והחומוס עם הקוסקוס, ואפשר גם לסדר על הצלחת כשהקוסקוס בצדדים של הצלחת והירקות והחומוס במרכז.
* מפזרים את כדורי הלבנה מסביב ומגישים.
להכנת לבנה ביתית – במידה ומעדיפים:
* מוסיפים לכד יוגורט עיזים (אפשר גם בקר. 3 ליטר יוגורט נותנים כ 200 -300 גר' לבנה), 2 כפות מלח, מערבבים טוב ומכניסים לציפית של כרית (רצוי בצבע לבן שעברה כמה כביסות).
* קושרים את הציפית ומניחים על מסננת בתוך קערה.
בשעות הראשונות היוגורט יפריש המון מי גבינה, ורצוי לרוקן את הקערה מידי פעם בכדי שיהיה לנוזלים מקום לצאת אליו.
* אחרי יום תהיה לבנה מוכנה למריחה, אך משאירים את היוגורט להתקשות יום נוסף במסננת שכן לצורך המתכון יש ליצור כדורים של לבנה.
* את הכדורים אפשר לאחסן בתוך צנצנת עם שמן זית בשביל שישמרו לתקופה ארוכה יותר.