מתכון לשבועות סלט קוסקוס מלא ולבנה בשמן זית, בעל טעמים חזקים וצבעים מרעננים.
באדיבות השף גיא פרץ.
מתכון לשבועות סלט קוסקוס מלא ולבנה בשמן זית, בעל טעמים חזקים וצבעים מרעננים.
באדיבות השף גיא פרץ.
החומרים:
350 גר קוסקוס מלא – מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
4 עגבניות קצוצות דק ומסוננות
5 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
5 גבעולי בצל ירוק קצוצים
1 כף נענע קצוצה
5 גבעולי סלרי קצוצים עם העלים
5 צנוניות פרוסות דק
חצי בצל סגול קצוץ דק
2 כפות שמן זית
מיץ מלימון 1
מלח ופלפל שחור טחון טרי
רבע כפית סומק
12 כדורי לבנה בשמן זית
חצי כפית זעתר טחון
לאפה
אופן ההכנה:
* מניחים את הקוסקוס המלא בקערה, מערבבים עם מעט מלח ו-2 כפות שמן זית, יוצקים מעל 2 כוסות מים רותחים, מערבבים ומכסים למשך 5 דקות.
* את הלאפה חותכים לקוביות, מוסיפים שמן זית, ואופים בתנור למשך 4 דקות לייבוש ויצירת קרוטונים.
* מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים יחד (כולל הקוסקוס).
* מעטרים בכדורי לבנה ,ומפזרים מעל סומק וזעתר.