מתכון לשבועות סלט מוצרלה במרינדת פסטו פרסקו ועגבניות שטח צלויות. מאת השף סהר רפאל.
מתכון לשבועות סלט מוצרלה במרינדת פסטו פרסקו ועגבניות שטח צלויות. מאת השף סהר רפאל.
חומרים
200 גרם כדורי מוצרלה בפאלו, רצוי קטנים בינוניים
רוטב פסטו טרי של פרסקו
5 עגבניות שטח חתוכות ל – 6
לקט עלי בייבי של פרסקו
מלח גס
מיץ לימון
שמן זית
3 שיני שום כתוש
אופן הכנה
* מניחים את כדורי המוצרלה בקערה, מוסיפים 3 כפות של פסטו פרסקו, מיץ מחצי לימון וגרידה מחצי לימון. מערבבים היטב ומניחים בצד.
* במידה ומשתמשים בכדורי מוצרלה גדולים יש לחצות אותם.
* מומלץ לתבל את הכדורי מוצרלה מספר שעות לפני ההכנה, אפילו לילה שלם לפני כדי שיספגו את טעם הפסטו.
* את חצאי העגבניות מנחים על מגש עם נייר אפייה, מתבלים בשום, פלפל ומלח וצולים בתנור שחומם לטמפ' של 200 מעלות במשך 8 דקות.
* מניחים לעגבניות להתקרר.
הגשה
מערבבים בקערה את המוצרלה המתובלת, עלי הבייבי והעגבניות הצלויות. מטבלים בשמן זית, מלח ופלפל ומגישים על צלחת.
אפשר לקשט את הצלחת עם רוטב פסטו של פרסקו.
המלצת השף
כדאי להשתמש בעגבניית "שטח" בעלות טעמים עזים ומרוכזים יותר מאשר עגבניות חממה