מתכון ליום העצמאות: סלט ירקות ירוקים מוגש עם שיפוד אנטריקוט ברוטב שזיפים.
באדיבות "טיבון ויל".
חומרים:
400 גרם שיפודי אנטריקוט "טיבון ויל"
1/2 צנצנת רוטב שזיפים לתיבול "קנור"
4 כפות רוטב ברביקיו "קנור"
400 גרם עלים ירוקים או חסה
צרור עלי רוקט
2 מלפפונים חתוכים לפרוסות ארוכות
1 כוס אפונה קפואה, מאודה
3 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בן יין אדום
1 כף חומץ בלסמי
1 כפית מלח גס
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
* מחממים את התנור לחום גבוה (180 מעלות). מחממים במחבת 2 כפות שמן זית. שמים בכלי רוטב שזיפים, רוטב ברביקיו, מלח ופלפל גרוס ומערבבים היטב. מברישים את השיפוד וצולים במחבת כ- 3 דקות מכל צד. מעבירים את השיפוד (מומלץ עם המחבת) לתנור ל- 4 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומחזירים את המחבת לאש. מוסיפים חומץ בן יין אדום וחומץ בלסמי, מערבבים כדקה ומורידים מהאש. מוסיפים את שאריות שמן הזית למחבת.
* בקערה גדולה מערבבים עלים ירוקים, מלפפונים, עלי רוקט, אפונה ומלח גס. שופכים על הסלט את הרוטב שנוצר במחבת ומערבבים. מסדרים את הסלט על צלחת אישית, מניחים מעל את השיפוד ומגישים מיד. (הרוטב חם ולכן כעבור מספר דקות הוא מבשל את הסלט).